Megújult a Magyar Vöröskereszt budaörsi alapszervezetének vezetősége

(Budaörs, 2020. február 26. – Budaörsi Infó) 2020. február 24-én taggyűlést tartott Budaörsön a Magyar Vöröskereszt budaörsi alapszervezete. Megtartották éves beszámolójukat és megújították a szervezet elnökségét is. További sikeres munkát kívánunk! 

 

 

Az alapszervezet évértékelésére a Szent Benedek iskolában került sor hétfőn este. A korábbi vezető Nagy Éva elmondta, hogy a 2019-es évben Budaörsön fontosnak tartotta a szervezet a városi rendezvények, világnapok, ünnepségeken, helyi civil szervezetek rendezvényein való megjelenését.

 

 

voroskereszttaggyules2020b

 

A területi munkatárs Földvári-Nagy Éva pedig ismertette a szervezet éves tevékenységét.

 

 

voroskereszttaggyules2020c

 

A taggyűlésen az elnökségi tagok választását Nagy Éva alapszervezeti elnök vezette le, aki lemondott tisztségéről és így a Budaörsi Infó munkatársa Májer Emese lett az alapszervezet elnöke.

A szervezet titkára Simon Ferencné Zsóka maradt, az ifjúsági tagozat képviselője pedig Lakatos Dorina lett.

Nagy Éva a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a legfontosabb humanitárius tevékenységük egyike a véradás szervezése volt az elmúlt évben is.

“Ennek élénkítését és a véradók, mint mindennapi „hősök” megbecsülésének és az önkéntesség világnapjának megünneplésére idén is a PostART-on került sor a Budaörs Önkormányzata támogatásával. Az ünnepségeken tagjaink közül mindhárom korosztály részt vett.”
veradomegbecsulesiunnepseg (9)

 

veradomegbecsulesiunnepseg (10)

 

“Önkénteseink segítségével az idén is több alkalommal részt vettünk a szervezőmunkában a véradásokon. Ennek eredményét a véradások népszerűsítésével (melynek eszközei: szórólapok, a véradók megajándékozása néhány véradó alkalommal, apró figyelmességekkel, pogácsa, stb), molinó kihelyezésével, plakátokkal igyekeztük élénkíteni. Az év utolsó véradásán 62 főt sikerült beszerveznünk.”

 

 

veradas (5)

 

“Az idén is az országos TESCO tartós élelmiszer gyűjtésekkel párhuzamosan a CBA-val bővítettük ki az ilyen célú tevékenységünket. Ebben az évben 77 családnak, közel 700 kg tartós élelmiszercsomagot tudtunk juttatni. Több alkalommal osztottunk ruha- és egyéb adományokat.

Minden évben együttműködünk a Bleyer Jakab Általános Iskolával a Márton-napi adományok gyűjtésében, valamint elhoztuk és kiosztottuk a játékokat, ruhákat, tanszereket.”

 

 

bleyer_voroskereszt_Adomanyok18_11_14 (6)

 

“Ősszel 3 mélyszegénységbe élő családnak tudtunk térítésmentesen tüzelőt szerezni, ami azt gondolom, hogy nagyon nagy segítség télen.

Egész évben átvettük a használt ruhákat és hétfőnként félfogadási időben a rászorulóknak osztottuk. Ez is olyan feladat, amelyet alapszervezetünk néhány tagja az év szinte minden hetében megtett. Válogattak, zsákoltak, adminisztráltak, ellátták a hajléktalanokat csereruhákkal, rászorulókat ruhákkal, cipőkkel.”

 

 

bleyer_voroskereszt_Adomanyok18_11_14 (5)

 

“A korábbi években az egészségügyi prevenció, az elsősegélynyújtás szélesebb körű oktatása, terjesztése állt a reflektorfényben. Az idén főként a fiatalokra fókuszáltunk.

A sorozatot az ifikkel indítottuk, a dolgozó korú korosztállyal folytattuk, majd pedig a nyugdíjas réteggel zártuk felölelve a budaörsi lakosság szinte minden korosztályát.

Elsősegélynyújtó tevékenységünket a Budaörs Önkormányzata támogatásából valósítottuk meg.”

 

 

vkelsosegely (3)

 

elsosegely_nyujtas_voroskereszt2

 

“A Vöröskereszt által 2018-ben indított Hősképző programot az idén is be tudtuk illeszteni saját programunkba. Ennek keretében főként a fiatalokat szólítottuk meg.

Új elemként vezettük be a Játszótéri elsősegélyt. A játszótereken előforduló balesetekre fókuszáltunk elsősorban, de minden alkalommal több más kérdést is felvetettek a jelenlévők.”

 

 

voroskereszt_jatszoteri_elsosegely_2019_09_13 (3)

 

voroskereszt_jatszoteri_elsosegely_2019_09_13 (4)

 

“Gyakorlattá vált a tagság oktatása is. Balesetvédelmi, tűzvédelmi, elsősegély, véradásszervezés, vöröskeresztes munka is az oktatások középpontjába került. 

Ezeken felül részt vettünk a Szent Benedek Iskola Nyílt Napján is.

2019-ben is kihasználtuk a pályázatok adta lehetőségeket. Minden évben sok munkával és idővel jár az előző évi pályázatok elszámolása, a következő évi pályázatok előkészítése és elkészítése.

Részt vettünk a Budaörs Fesztiválon és a városi nyárbúcsúztató Idesüssön, a Bulake meghívásán és az Esélynapon.

Több alkalommal céges és helyi egészségmegelőző rendezvényeken a helyi védőnő, és egészségügyi önkéntes tagjaink részvételével, elsősegély bemutatókkal vettünk részt.”

 

 

budaorsibotorkalo2019 (11)

 

“Kezdetektől fogva, minden évben többen részt veszünk a Budaörsi NŐ szervezésében és lebonyolításában.
Részt vettünk a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága által szervezett Hősképző Országos Program beszámolóján.

A Lányból Nővé című vöröskeresztes programmal idén is közel 200 serdülőkorúnak osztottunk egészségügyi csomagot és tartottunk előadást védőnő közreműködésével a Belyer Jakab Általános Iskolában.”

 

 

budaorsibotorkalo2019 (6)

 

“Nyugdíjas tagjaink közül néhányan heti, napi szinten meglátogatják, bevásárlással (gyógyszertár, élelmiszer, stb.) orvoshoz kíséréssel támogatják az egyedülálló, nagyon idős lakosokat.”

 

 

idos_kez_nyugdíjas

 

“Önkénteseink naponta járnak pékségekbe, ahonnan elhozzák a megmaradt napi élelmiszert és elviszik a környékbeli idős és rászoruló családokhoz. 

Népszerűsítésünk fokozásában és a programok ismertetésében a Budaörsi Infó segít.

Önkéntes kezek által megújult a Deák Ferenc utcai iroda külseje.

Programjaink gazdagsága nem jöhettek volna létre a Budaörs Önkormányzat támogatása nélkül.
Ezúton is hálásan köszönjük!”

 

További sikeres munkát kívánunk a szervezetnek! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.