Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek és az ittas vezetés visszaszorítására

Az illegális gyorsulási versenyek és az ittas vezetés visszaszorítására tartottak akciót a rendőrök Budapest több kerületében – közölte a rendőrség a honlapján.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a rendőrök a közterület-felügyelettel, a polgárőrséggel és a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve szombat éjjel 472 autót és utasát ellenőrizték Újpesten és a XV. kerületben. A rendőrök 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 14 autós ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára és a biztonsági öv használatára. Vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását, és azt, hogy a jármű a körözési rendszerben szerepel-e.

Emellett a III. kerületi rendőrök az ittas járművezetők kiszűréséért és a közlekedési balesetek megelőzéséért Óbudán 550 sofőrt ellenőriztek, közülük kettőt előállítottak ittas járművezetés miatt.

A BRFK visszatérő ellenőrzéssel a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a “jogellenes gyorsulási futamok” visszaszorítására – írták a közleményben.

A fővárosban legutóbb tavaly novemberben volt hasonló akció. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.