Várják a nevezéseket a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

Február végéig lehet nevezni a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet  május 29. és 31. között immár hatodik alkalommal rendeznek meg – közölték a szervezők.

 

 

Az összegzés szerint a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemlét és a Kárpát-medence Értékei Filmszemlét foglalja magában a fesztivál, mindkét szekcióra nevezhetnek a magyar és külföldi alkotók.

A közlemény szerint a 2015-ben alapított Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál célja, hogy minél több ember figyelmét felkeltse a világ, ezen belül kiemelten Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára. A fesztivál lehetőséget ad az alkotóknak, szakembereknek, kutatóknak és a műfaj iránt érdeklődőknek a szakmai eszmecserére is.

Mint írják, a  vetítések mellett idén is minden művészeti ág képviselteti magát a fesztiválon, ahol a természet értékeinek megőrzése és az ember ebben betöltött szerepe és felelőssége áll változatlanul a fókuszban.

A zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a nagyközönség – az előző évekhez hasonlóan – először a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon tekintheti meg ingyenesen. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.