Sporttörténelmi siker – Jelentős budaörsi szerepvállalással sikerült az olimpiai kvalifikáció

(Budaörs, 2020. február 13. – Budaörsi Infó) Az Olimpia a versenysportban a csúcsok csúcsát jelenti. A magyar női asztalitenisz válogatott, soraiban a Budaörsi Sport Club három versenyzőjével a csúcsra jutott, kvalifikálta magát a 2020. évi Nyári Olimpiai Játékokra! 

 

Az olimpiai kvótához még a vártnál is nehezebb feladatot kellett megoldani a magyar csapatnak, Portugáliában kellett legyőzni a kizárólag kínai játékosokkal felálló portugál válogatottat.

Az első mérkőzés a páros volt, ahol a Pergel Szandra – Fazekas Mária duó fantasztikus játékkal előnyhöz juttatta válogatottat. A két játékos hosszú évek óta együtt játsszák a párost a Budaörsi Sport Club bajnoki és nemzetközi kupameccsein, a klubban szerzett összeszokottságuk nagy szerepet játszott a győzelemben.

 

nemzetisport.hu - Fotó: Horváth Balázs

Fazekas Mária – Fotó: Horváth Balázs

 

A francia klubban játszó Madarász Dóra klasszis teljesítményt nyújtva két egyéni győzelemmel járult hozzá a csapat 3:1 arányú sikeréhez.

 

tokio_olimpia_2020_hivatalos_emblema

Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára.

Magyar asztalitenisz csapat még nem jutott ki az Olimpiára, ez a sporttörténelmi siker hatalmas büszkeség a Budaörsi Sport Club számára.

 

 

A 2019/2020-as csapat tagjai: Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Fazekas Mária, Surján Szabina, Lovas Petra (Fotó: BSC)

A 2019/2020-as szezonbéli budaörsi csapat tagjai: Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Fazekas Mária, Surján Szabina, Lovas Petra (Fotó: BSC)

 

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnökének nyilatkozata:

„A Budaörsi Sport Club Budaörs Városának versenysport egyesülete, egyik fő célunk, hogy a lehető legmagasabb szinten képviseljük Budaörsöt a sport területén. Az Olimpia a lehető legmagasabb szint, egyesületi elnökként rendkívül büszke vagyok arra, hogy Pergel Szandra, Fazekas Mária és Nagyváradi Mercédesz játékosként, a budaörsi asztaliteniszt 16 éve szolgáló Szvitán Krisztina pedig stábtagként segítette hozzá a magyar női asztalitenisz válogatottat az Olimpiai kvalifikáció megszerzéséhez.

Szívből gratulálok Mindenkinek, akinek ez a siker köszönhető, beleértve természetesen a játékosokat, válogatott edzőket, stábtagokat, sportági vezetőket, klubedzőket, valamit az egyesületünket támogató Budaörs Város Önkormányzatát és szponzorainkat, ez a siker az Övék is!”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.