Pályázati lehetőség – Budaörsi háziorvosok/családorvosok figyelem!

(Budaörs, 2020. február 5. – Budaörsi Infó) A hátrányos helyzetű területeken élő gyermekek magasabb színvonalú egészségügyi alapellátásának fejlesztése, valamint a vegyes házi orvosi/családorvosi körzetekben dolgozó orvosok szakmai munkájának elősegítése érdekében az „Egy Szív a Gyermekekért” Alapítvány  együttműködve a Házi Gyermekorvosok Országos Szakmai, Érdekképviseleti és Érdekvédelmi Egyesületével pályázatot hirdet ez Egyesület tagjai számára orvosi mérő műszer valamint vizsgáló eszköz elnyerésére. Budaörsnek is nagyon jól jönnének ezek az eszközök. 

 

 

A következő műszerek és induló teszt kit, valamint vizsgáló eszköz elnyerésérére lehet pályázni:

CRP automata, vagy

DocUReader 2 Pro vizelet analizátor vagy/és

kézi fülvizsgáló eszköz (otoszkóp).

 


A megpályázható műszerekről korábbi cikkünkben olvashattak:

Az Alapítvány a következő öt évben szeretné a gyermekorvosi/háziorvosi praxisokat korszerű, világszínvonalú, magyar fejlesztésű műszerrel támogatni, ami nagy lépést jelentene az ellátás minőségében.

A praxisok sok esetben nem rendelkeznek szakrendelői háttérrel, a gyermekkel egyes esetekben távolabbi intézményeket kell felkeresni.

A Smart- Tester vagy a DocuReader 2 Pro minilabor segítséget adhat a gyorsabb diagnózis felállításában. A beteg gyermekeket és családjukat mentesítené a megterhelő utazástól és nem kellene az eredményekre napokat várni.

Az adományozandó műszer segítségével a helyszínen el tudná dönteni az orvos, hogy antibiotikumos kezelésre szorul-e a kis beteg, vagy más kezelési módra van szüksége.

Ezzel sok időt, és a magas gyógyszerköltséget lehet megtakarítani, nem beszélve arról, hogy csökkenhet az antibiotikum érzékeny gyermekek száma.

Napjainkban egyre magasabb a gyermekkori cukorbetegség kialakulásának veszélye. A teszt segítségével speciális szűrést lehet végezni, az eredménytől függően időben megkezdhető a kezelés vagy megfelelő  életmód  váltással megelőzhető  a betegség kialakulása.


 

 

A pályázaton azon házi orvosok/családorvosok ( vegyes praxisok) vehetnek részt, akik:

–  feladataikat területi ellátási kötelezettség mellett végzik,

– a praxisukban minimum 1000 főt/ebből 150 gyermeket látnak el,

– vállalják az elnyert CRP automata, vagy vizelet analizátor és kézi fülvizsgáló eszköz minimum 3 évig való üzemeltetésével járó költségeket, amellyel kapcsolatban a döntést követően a nyertes praxis tulajdonosa és az Alapítvány szerződést köt;

– a pályázat elbírálása során előnyt élveznek az egy rendelőben dolgozó házi gyermekorvosok, valamint azon vegyes praxisban dolgozók, akiknek a praxisa labortól, szakrendelésektől távolabb esik.

 

egy_sziv600

 

A beérkezett pályázatokat az “Egy szív a gyermekekért” Alapítvány kuratóriuma értékeli és tesz javaslatot a nyertesekre.

A pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni, az Alapítvány Kuratóriuma anyagi lehetőségének függvényében, hozza meg támogató döntését a pályázat beérkezését követő 45 napon belül.

Azon pályázókkal, akiknek pályázatát az Alapítvány elfogadja, az Alapítvány a pályázat elfogadását követő 30 napon belül megállapodást (szerződést) köt természetbeni támogatás nyújtására. A jelen pályázati felhívás szerződéskötési kötelezettséget nem keletkeztet. A szerződés minden esetben külön szerződéskötés útján jön létre.

 

Az Alapítvány pályázati felhívását a pályázat elbírálásáig visszavonhatja.

Amennyiben az Alapítvány részére nem érkezik összességében a jelen pályázati feltételeknek mindenben megfelelő, úgy a további feltételek meghatározása és nyertes pályázó személyének kiválasztási módja mindenben az Alapítvány egyedüli döntési jogköre, illetve döntését semmikor nem köteles indokolni a pályázók irányában, továbbá pályázatuk benyújtásával a pályázók ennek érvényesítéséről automatikusan lemondanak.

 

Az Alapítvány nem köteles tájékoztatni az érintett pályázót ajánlatának az értékelés alapján történő esetleges visszautasításának, illetve más pályázat előnyben részesítésének indokáról.

 

Pályázat benyújtásának módja:

A pályázati anyagokat levélben az “Egy szív a gyermekekért” Alapítvány címére (1066 Budapest, Nyugati tér 1. vagy 2082 Szomor, Fényeskert u. 9.) kell eljuttatni.

 

 

Sok sikert kívánunk a pályázóknak! Bízunk abban, hogy lesz budaörsi érdeklődő és nyertes is!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.