A Dal 2020 – Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja a nyertes

A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének győztese minden idők legnagyobb, 75 millió forint összértékű nyereményével építheti tovább művészi karrierjét – közölte az MTVA Sajtóosztálya.

 

A közlemény szerint A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió – írta az MTVA. Hozzátették: a nagyszabású nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatás abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

Az első, szombati előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, a második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, harmadikként pedig Pál Dénes a Készen állsz című dallal. Rajtuk kívül még versenyben maradt a fődíjért Nagy Bogi (Maradok), Varga Szabolcs (Pillanat) és a HolyChicks (Pillangóhatás). A továbbjutóknak legközelebb az elődöntőben a daluk akusztikus változatát kell előadniuk, és a kilenc fellépőből csak négyen juthatnak be a március 7-i fináléba.

Nagy Feró, a műsor zsűritagja szerint megéri az elődöntőben is mindent beleadni, mert ez tényleg egy soha vissza nem térő alkalom a kitörésre – idézte az MTVA a zenészt, aki szerint a számos díjból pályája kezdetén már egy lemezszerződés is óriási lehetőség lett volna.

 


 

Magyarország nem indul a 2020-as Eurovízión. A résztevők hivatalos listája szerint a 65. alkalommal megrendezendő dalfesztiválon 41 ország küzd meg egymással Rotterdamban.

 

 

Az MTVA egyelőre nem indokolta, hogy miért döntött így.

Az Index szerint a közmédia környékén senki nem tud semmit, de az általános vélemény az, hogy valószínűleg most lett elege a kormánynak és Kásler Miklós humánminiszternek az eseményt körülvevő LMBTQ-közegből, a multikultiból és a toleranciát támogató kommunikációból.”

 


 

 

Az MTVA felhívta a figyelmet a Dal 2020 honlapjára (adal.hu), valamint Facebook- és Instagram-oldalára is, amelyeken már az adások előtt érdekes, exkluzív tartalmakat, videókat és cikkeket is közzétesznek az indulókról és a műsorról.

A Dal 2020 szombatonként 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán látható. A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal adása után 21.45-től látható a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén – írták. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.