Budaörsi játékosok az olimpián – Bátorfi Zoltán: Madarász Dóra, Pergel Szandra és Fazekas Mária utazik Tokióba

(Budaörs, 2020. február 2. – Budaörsi Infó) – Bátorfi Zoltán döntése alapján az olimpiai részvételt a portugáliai selejtezőn kiharcoló trió, Madarász Dóra, Pergel Szandra és Fazekas Mária utazhat a magyar női asztalitenisz válogatott tagjaként Tokióba. A budaörsieknek így lesz külön is kiknek szurkolni az idei olimpián.

 

Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára.

Az együttes szövetségi kapitánya a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, nagyon bízott a sikerben, és úgy érzi, Portugáliában “mind a három lány fantasztikusan játszott, és ki tudta hozni magából a maximumot”. Emlékeztetett rá, hogy a válogatottban másfél évtizede nem szereplő Fazekast azért hívta vissza, mert az olimpiai rendszerben az első páros mérkőzés rendkívül fontos, márpedig ő erős kettőst alkot Pergellel.

    “Úgy gondolom, akik kivívták a szereplést, megérdemlik, hogy ott legyenek az olimpián. Beszéltem Fazekas Marcsival, és ő is vállalja a tokiói részvételt” – fogalmazott Bátorfi, aki az MTI-nek azt is megerősítette, hogy az egyéni versenyben Madarász Dórát és Pergel Szandrát tervezi indítani Tokióban, mert abban ők lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint Fazekas.

 

 

nemzetisport.hu - Fotó: Horváth Balázs

Fazekas Mária – Fotó: Horváth Balázs

 

A válogatottba hosszú szünet után visszatérő budaörsi játékos elismerte, nehezen hozta meg a döntést, de érzett magában annyi erőt, ami az olimpiai selejtező sikeres megvívásához kell, ezért vállalta a szereplést. A 44 éves Fazekas azt mondta, most újra teljes mértékben a pingpong, az edzések körül forog az élete.

    “A portugáliai szereplés nekem tulajdonképpen egy ajándék volt, ezért csak azzal foglalkoztam, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból” – fűzte hozzá.

 

A 2019/2020-as csapat tagjai: Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Fazekas Mária, Surján Szabina, Lovas Petra (Fotó: BSC)

A 2019/2020-as budaörsi csapat tagjai: Nagyváradi Mercédesz, Pergel Szandra, Fazekas Mária, Surján Szabina, Lovas Petra (Fotó: BSC)

 

    Pergel Szandra úgy fogalmazott, az egyik szemük sírt, a másik nevetett, amikor megtudták, hogy Póta Georgina azért nem tudja vállalni a játékot, mert anyai örömök elé néz.

    “Az ő hiánya nagy kiesés volt, de mivel Marcsival nagyon sokat játszunk párost Budaörsön, ezért nekem egyáltalán nem volt furcsa” – jelentette ki.

Az egyesben két portugál és egy horvát játékost legyőző Madarász Dóra arról beszélt, hogy a bemutatkozó mérkőzésen a horvátok ellen az egyik mumusával játszott, és egyáltalán nem érezte magát komfortosan az asztalnál.

    “A fordulópont a Fu Yu elleni második szett volt, amikor nyolc szettlabdám volt, és azt végül sikerült megnyernem. Ez meghozta az önbizalmat, a portugálok elleni második mérkőzésemre pedig már nem is emlékszem” – vallotta be Madarász.

A sajtótájékoztatón megjelent az a Póta Georgina is, akinek a magyar válogatott tulajdonképpen a portugáliai kiemelését köszönhette.

    “Nagyon furcsa volt otthonról nézni a lányokat, sajnálom, hogy nem lehettem részese a sikernek, de azért nagyon örülök neki” – mondta Póta, aki elárulta, annak ellenére, hogy gyermeket vár, még edzésben van és tornázni is rendszeresen jár, bár a sok utazás egy kicsit hiányzik a számára.

A magyar női válogatott múlt csütörtökön – a horvátok elleni siker után – 3-1-re legyőzte a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári tokiói játékokra. Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kijutott az olimpiára.

 


Öt fős volt az olimpiai világselejtezőn a magyar válogatott, akik közül hárman a Budaörsi Sport Club versenyzői: Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz és Fazekas Mária.

bsc_zaszlo_logo_00

A Budaörsi Sport Club számára óriási büszkeség, hogy a válogatott keret több mint felét a sportolói alkották, ez kiemelten mutatja a budaörsi asztalitenisz pozícióját Magyarországon.

Ráadásul a három sportoló mellett Szvitán Krisztina szakosztályvezető is ott volt a világversenyen, aki hosszú évek óta biztosítja a magyar felnőtt válogatottak számára a mai élsportban nélkülözhetetlen egészségügyi hátteret.


 

    Bátorfi Zoltán elmondta, bízik abban, hogy vegyes párosban a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettősnek is sikerül kivívnia az olimpiai indulást, mert a világranglistán elfoglalt jelenlegi helyezésük alapján jó esélyük van erre.

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.