Mozgásfesztivál Budaörsön

(Budaörs, 2020. február 1. – Budaörsi Infó) 2020. január 31-én Mozgásfesztivált szerveztek Budaörsön a Hermann Ottó Általános Iskolában.

 

A mozgásfesztivál célja az volt, hogy a részt vevő gyermekek, változatos környezetben, játékos formában gyakorolják az alapvető mozgáskészségeket. A fesztivál során a pozitív játékélmény megszerzésére helyezték a szervezők a hangsúlyt.

 

mozgasfesztival2020 (2)

 

A Fesztivál helyszínét 10 részre osztották úgy, hogy kialakítottak egy 10 db, számozott állomással rendelkező pályát. Az óvodák csapatait megszámozták.

A fesztivált minden csapat a számának megfelelő pályán kezdte, majd mindegyik állomáson 8 percet töltöttek a gyerekek feladatmegoldással. A megadott haladási irányban járták  körbe a csapatok az állomásokat.

 

mozgasfesztival2020 (4)
A cserék alatt zene szólt, és a zene elhallgatása jelezte a feladatok kezdését. Majd a zene indítása jelezte a szerek lerakását és a csere kezdetét. A csapatok meghatározott sorrendben haladtak az állomások között, minden csapat minden állomást egyszer teljesítette.
Az állomások teljesítése után a csapatok sorrendben egymás mellé helyezkedtek el.

 

mozgasfesztival2020 (3)

 

Remek program volt, a kicsik és az óvónők egyaránt jól érezték magukat és hatékonyan, játszva, sportolva töltötték el az idejüket.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.