Jogtalan behatolás az Egészségügyi Központba – Adatvédelmi vizsgálatot kért Wittinghoff Tamás

(Budaörs, 2020. január 24. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Polgármestere, Wittinghoff Tamás, 2020. január 23-án a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordult adatvédelmi vizsgálati eljárást kezdeményezve azon sajtómunkásokkal szemben, akik jogtalanul behatoltak a Budaörsi Egészségügyi Központ nyilvánosságtól elzárt részére, és ott bizalmas egészségügyi adatokat filmeztek és fotóztak – írta meg szerkesztőségünknek az Önkormányzat.

 

 

A Budaörsi Egészségügyi Központ a 2019. decemberében az egynapos sebészeten végzett szemműtétek során történt fertőzések miatt került az érdeklődés középpontjába.

– Természetesnek tartjuk, hogy az újságírók akár a helyszínen is igyekeznek tájékozódni – fogalmazott az ügy kapcsán Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. – Némelyikük azonban túlságosan messzire ment, amikor az intézményben egy elzárt területre behatolva fényképeket és videófelvételt készített.

Forgács Ágnes, a Ripost újságírója szerint az ő megbízásából egy általa meg nem nevezett fotós készített fényképeket a zárt helyen tárolt egészségügyi adatokról, amelyekhez nem volt joguk hozzáférni, és jogosulatlan behatolás nélkül nem is férhettek volna hozzá. Cikke címének egyébként ennek ellenére azt a hamis állítást adta az újságíró, hogy „bárki belenézhet több száz beteg kartonjaiba”.

Az intézmény büntető feljelentést tett az üggyel kapcsolatban, Budaörs Város Önkormányzata részéről Wittinghoff Tamás polgármester pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökénél kezdeményezett vizsgálatot, tekintve, hogy az ügy súlyos adatvédelmi kérdéseket is felvet.

 

 

egeszsegugyikozpont_202001 (2)

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

 

Betörtek a Budaörsi Egészségügyi Központba – Wittinghoff Tamás gyanúja szerint ez már nem lehet véletlen

Ötmillió forintra büntette a kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központot

A budaörsi Fidesz a városvezetést vádolja a fertőzéses esetek okán – Wittinghoff Tamás szerint Czuczor Gergely valótlant állít

Komoly következményei vannak a fertőzéses eseteknek az Index cikke szerint – A Budaörsi Egészségügyi Központ reagálása

A Budaörsi Egészségügyi Központ elnézést kér – Tizenkét beteg szorult kórházi ellátásra műtéti szövődmény miatt

Budaörs Önkormányzata: Betegek problémáiból igyekszik politikai tőkét kovácsolni a budaörsi Fidesz

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.