Börtönbe vágyott – Három óra alatt elfogták a budaörsi rendőrök

Három órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a férfit, aki egy tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén – írta meg a police.hu.

 

 

Egy helyközi járatú autóbuszról Tök település előtt szállt le egy 21 éves perbáli nő 2020. január 16-án délután, majd gyalogolt a község irányába, amikor egy, szintén a buszról leszálló, ismeretlen férfi megragadta, földre teperte és egy sniccert szorított a nyakához. A nő próbált ellenállni, dulakodtak, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” mondatot ismételgette. A dulakodás közben a sértett a kézfején vágott sérülést szenvedett, támadója pedig a következő pillanatban felállt és magára hagyva áldozatát elgyalogolt a település irányába.

 

 

A budaörsi járőrök hiányos személyleírást kaptak ugyan a férfiról, ám a sértett nem elhanyagolható információkat osztott meg az egyenruhásokkal: irhakabát, feltűnően erős dohányszag, és a támadónál lévő szatyorban lapuló kiflik. E csekélynek tűnő nyom és az, hogy tettes és áldozata ugyanott szállt le a buszról elegendő volt az azonosításhoz. A térfigyelő kamerák felvételein kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, így már, mint törzsvásárlójukat ismerték fel a közeli élelmiszerüzlet dolgozói.

A további adatgyűjtés a támadó nevére és tartózkodási helyére szűkítette a keresést, a budaörsi járőrök pedig 19 óra előtt egy munkásszállón elfogták a 27 éves orosházi H. Róbertet. Lakrészében megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt irhakabátot, és a támadáshoz használt sniccert. H. Róbert beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol jobb sora is lenne a mostani sanyarú körülményeihez képest.

Az őrizetbe vett H. Róbert ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.