Lakossági fórumot tartottak a helyi építési és településrendezési szabályok tervezett módosításával kapcsolatban

(Budaörs, 2020. január 23. – Budaörsi Infó) 2020. január 22-én 14 órakor lakossági fórumot tartottak a Budaörsi Városháza Nagytermében a helyi építési és településrendezési szabályok tervezett módosításával kapcsolatban.

 

 

 

Kevés volt az érdeklődő a szerdai lakossági fórumon, amit az egyik lakos azzal indokolt, hogy véleménye szerint nem lettek megfelelően tájékoztatva a lakók, és hozzátette, hogy lakossági fórumot tartani 14 órakor úgy, hogy a munkaidő többnyire 16 óra után ér véget nem volt jó döntés.

Csík Edina főépítész elmondta, hogy a lakossági fórumot több helyen is meghirdették, a város weboldalán és a hirdetőtáblákon is.

A fórum témájával kapcsolatban érdemi kérdés nem érkezett a jelenlévő lakosoktól, viszont két lakos is nehezményezte a Kamaraerdőn lévő nyugdíjas ház bővítését. Azon bosszankodtak, hogy az ablakukból hamarosan már csak az időseket fogják látni, mert velük szembe kerültek a teraszok és a szobák ablakainak kialakítása is.

Csík Edina elmondta, hogy ez nem a témához tartozó felvetés, így ebben az ügyben nem tudott tájékoztatást adni.

 

lakossagiforum20200122 (3)

 

Így két témáról beszéltek a lakossági fórumon, a helyi építési szabályzatról és a szabályozási tervek módosításáról.

A főépítész azt nyilatkozta, hogy minden évben újabb és újabb módosítások vannak ezért van szükség lakossági fórumra.

 

lakossagiforum20200122 (4)

 

A fórumon szó volt arról, hogy a Terra Parkban a C tömb nevű épület,  – amely egy félkör alaprajzú irodaház – építését szeretnék befejezni.

Ennek a tervei és az építési engedélyek már jó pár évvel ezelőtt a tulajdonos rendelkezésére állt, viszont a jelenlegi építési jogszabályi környezetben ugyanazt, amit akkor szerettek volna, már nem tudják megvalósítani.

“Ezért kell egy kicsit módosítanunk a paramétereken, mert azóta már változtak a számítási metodikák az épület és a beépítés tekintetében. Illetve a Fodros utcai panziót is bővíteni szeretnék, ezért azt a területet szeretnénk átrakni egy másik övezetbe” – mondta el Csík Edina.

“Továbbá a Helyi Építési Szabályzatban szeretnénk szigorítani az elhelyezhető épület-számot, és visszatérni ahhoz a metodikához, amely a 2014-ben jóváhagyott szabályozási terv előtt is érvényben volt.

Ami, egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy amekkora a telek, ahhoz viszonyítjuk az épület számot. Minden telekminimumot elérő telek rész után egy épületet lehet építeni, de maximum kettőt. A telekminimum általában 700 nm, hegyoldali telkek esetében 1000 nm” – összegezte a főépítész a fórum mondanivalóját.

 

 

lakossagiforum20200122 (2)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.