Olimpiai világselejtező és nemzetközi kupa negyeddöntő előtt a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői

(Budaörs, 2020. január 16. – Budaörsi Infó) 2020. Február 15-én kerül megrendezésre Budaörs Város Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága.

 

 

A magyar női asztalitenisz válogatott január 22-e és 26-a között a portugáliai Gondomár városában az olimpiai részvétel kiharcolásáért száll harcba.

Öt fő alkotja az olimpiai világselejtezőn a válogatottat, akik közül hárman a Budaörsi Sport Club versenyzői.

Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz és Fazekas Mária teljes erőbedobással készülnek a magyar asztalitenisz sport számára rendkívül fontos eseményre.

 

 

asztalitenisz2

 

A Budaörsi Sport Club számára óriási büszkeséget jelent, hogy a válogatott keret több mint felét egyesületük sportolói alkotják, ez kiemelten mutatja a budaörsi asztalitenisz pozícióját Magyarországon.

A három sportolónk mellett Szvitán Krisztina szakosztályvezetőnk is ott lesz a világversenyen, hiszen hosszú évek óta ő biztosítja a magyar felnőtt válogatottak számára a mai élsportban nélkülözhetetlen egészségügyi hátteret.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) elkészítette az európai kupasorozatok sorsolását, ahol az SH-ITB Budaörsi 2i SC az ETTU Kupa jogutódjának számító Europe Cup negyeddöntőjében érdekelt.

 

A sorsolás az előző szezonhoz hasonlóan ismét orosz ellenfelet eredményezett, a Rosztov mellett elhelyezkedő Taganrog csapatával vívják az oda-visszavágó rendszerben lebonyolítandó negyeddöntőket.
Az első mérkőzés február 8-án lesz Oroszországban, a budaörsi visszavágóra február 15-én, szombaton 17 órakor kerül sor a Városi Sportcsarnokban.

 

 

varosi_uszoda2

 

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya számára amellett a megtiszteltetés mellett, amit az egyesület, a Város és a szponzorok magas szintű nemzetközi képviselete jelent rendkívül nagy szervezési és anyagi terhet is okoz a nemzetközi versenysport ilyen magas szintjén történő megfelelés.

A Csapat mindent el fog követni annak érdekében, hogy a 2019-es évhez hasonlóan bejusson a nemzetközi kupa elődöntőjébe, ehhez egy rendkívül erős csapatot kell felülmúlnunk.

Február 15-én a Europe Cup negyeddöntő budaörsi visszavágójának napján hagyományosan megrendezésre kerül Budaörs Város Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága.

A cél az, hogy minél több budaörsi gyerek, felnőtt, család látogasson el erre a rendezvényre és versenykörülmények között aktívan sportolja végig a napot, majd ezt követően közösen szurkoljanak a budaörsi lányok sikeréért.

 

 

asztalitenisz

 

A sportnapon nem budaörsi lakosok is részt vehetnek, az egyetlen feltétel az, hogy igazolt asztalitenisz versenyzők nem indulhatnak.

A részvétel az egész nap tekintetében díjtalan, a versennyel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a www.budaorsiasztalitenisz.hu honlapon.

 

A megszokottnál is izgalmasabb időszakot él át a budaörsi asztalitenisz, december végén Nagyváradi Mercédesz és Surján Szabina tornagyőzelmeit ünnepelhették az újév első két hónapjában pedig a versenysport legmagasabb szintjét jelentő olimpiai kvalifikációért küzdhetnek a budaörsi sportolók a magyar válogatott színeiben, emellett izgatottan várják csapatuk újabb nemzetközi megmérettetését és bíznak abban is, hogy sokan látogatnak el február 15-ei rendezvényükre.
 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.