Dobogós helyezést ért el az Illyés Gimnázium robotika csapata a First Lego League verseny budapesti fordulóján

(Budaörs, 2020. január 13. – Budaörsi Infó) A budaörsi ROBOKTAT szakkör csapatáról már többször olvashattak internetes hírportálunkon és nyomtatott újságunkban is. Kiemelkedő eredményeikkel versenyről-versenyre öregbítik Budaörs hírnevét. A szakkör vezetője most egy újabb nagy fába vágta a fejszéjét, de ennek ellenére ismét kiváló eredményekkel zárult a projekt, és lesz folytatás is! Gratulálunk a csapatnak! 

 

2019. október elején a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium igazgatója Árendás Péter felkérte Székely Violát, a ROBOKTAT szakkör vezetőjét, hogy ő vezesse a továbbiakban az iskola robotika szakkörét.

 

illyesroboktat3

 

Székely Viola a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagy örömmel fogadta a felkérést.

“Úgy gondoltam, még ha kezdő is a csapat, és az időnk is kevés hozzá, tűzzük ki célul a budapesti First Lego League versenyen való részvételt. Ezúttal is igazolódott, hogy a kitartó csapatmunka, a közös cél, az értelmes feladatok, a gyakorlatorientált tanulás és a Roboktat szakkör gyakorlata meghozza a gyümölcsét.

2020 január 1-én az Illyés Gyula Gimnázium Team Matrix csapata hazahozta a Robot Design III. díjat, bejutott a Robotjáték negyeddöntőjébe, kutatási projektmunkában IV. helyezést ért el, összesítettben pedig a IV. helyen végzett.

Kevesebb, mint három hónap alatt ezt az eredményt elérni, fantasztikus! Köszönöm a Csapatnak az együtt eltöltött időt és az odaadást, élmény volt Veletek dolgozni!

Köszönöm a bizalmat az Illyés Gyula Gimnázium igazgatójának.”

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanáruknak! Csak így tovább!

 

illyesroboktat2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.