Tokió 2020 – Póta Georgina helyett a budaörsi Fazekas Mária játszik az olimpiai világselejtezőn

(Budaörs, 2020. január 10. – Budaörsi Infó) – A várandós Póta Georgina nem vállalja a szereplést az asztaliteniszezők január 22-26-án sorra kerülő csapat olimpiai világselejtezőjén Portugáliában. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a rutinos Fazekas Máriát hívja be a helyére.

 

A 34 éves Póta, a legelőkelőbben rangsorolt magyar pingpongos, a világranglista 38. helyezettje decemberben jelentette be, hogy gyermeket vár, ezért a tokiói játékokat biztosan kihagyja, de a selejtezős szereplést akkor még nem zárta ki.

    “Mostanra eldőlt, hogy Gina nem játszik Gondomarban. Nem a megszokott módon mozog már az asztalnál, teljesen természetesen félti a saját és a baba egészségét, így megbeszéltük, hogy nem játszik a selejtezőn” – mondta az MTI-nek Bátorfi Zoltán.

A kétszeres Európa-bajnok helyére a budaörsiek 44 esztendős asztaliteniszezője, Fazekas Mária került be a keretbe.

“Rutinos játékosról van szó, a klubcsapatában szép eredményei voltak ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében, s nem mellékesen védőjátékosok ellen kifejezetten jól játszik, márpedig a lehetséges ellenfeleink között több ilyen pingpongos is van. A Budaörsben Pergel Szandrával nagyon jó párost alkotnak, ami a válogatottnál is több lehetőséget biztosít majd a számunkra, ez is szerepet játszott a döntésemben” – fogalmazott a szakvezető.

 

 

nemzetisport.hu - Fotó: Horváth Balázs

Fazekas Mária – Fotó: Horváth Balázs, nemzetisport.hu

 

 

Hozzátette: Póta Georginát nem lehet pótolni, így szerinte nagyon nehéz dolguk lesz a gondomari tornán. Az olimpián mindkét nemnél 16 csapat indulhat, a világselejtezőből kilenc együttes kvalifikálja magát, a magyar női együttes az utóbbi viadalon kiemelt lesz.

Portugáliában Fazekason kívül Madarász Dóra, Pergel Szandra, Hartbrich Leonie és Nagyváradi Mercédesz alkotja majd a csapatot.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.