Megújult a budaörsi Szociális Kalauz

(Budaörs, 2020.01. 08. – Budaörsi Infó) Ide kattintva már online is elérhető, a budaörsi Városházán pedig rövidesen papírformában is hozzáférhető lesz a legfrissebb Szociális Kalauz. Ebben többek között megtalálhatók Budaörs Város Önkormányzat szociális ellátási formái és az igénybevétel módjai, természetesen már a múlt évben megemelt jogosultsági összeghatárokkal. Emellett megtalálhatók benne a városi egészségügyi és szociális intézmények elérhetőségei is.

 

 

A Szociális Kalauz áttekinthető módon gyűjti össze azokat az ellátásokat, támogatási formákat, amelyeket igénybe vehetnek a budaörsiek, a gyógyszertámogatástól az ingyenes üdültetésig, a szemétszállítási díj átvállalásától a lakások akadálymentesítéséig.

Miközben ugyanis az állam egyre inkább kivonul a szociális területről, a budaörsi önkormányzat nem engedi el az itt élők kezét – olvasható Wittinghoff Tamásnak a kiadványhoz írott előszavában. Ebben a polgármester leszögezi: Budaörs szolidáris város, és attól is olyan jó itt élni, hogy mi odafigyelünk egymásra.

Mivel önkormányzatunk egyre inkább szem előtt tartja a környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontokat is, a papír alapú kiadvány úgynevezett FSC-minősítéssel tanúsított papírra készül. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált papír fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden kivágott fa helyett újat ültetnek, és számos szigorú szabálynak felelnek meg. Többek között nem alkalmaznak kémiai növényvédő szereket, figyelembe veszik munkavállalóik jogait és etikus üzleti gyakorlatot folytatnak.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.