A budaörsi Fidesz egykori elnökének céges ügyeitől hangos az országos sajtó

(Budaörs, 2020. január 9. – Budaörsi Infó) Budaörsön már jó ideje nem hallottunk Nagy Sándor Andrásról, az egykori budaörsi Fidesz elnökről. Most viszont az országos sajtó hangos a nevétől.

 

 

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes bruttó 3,9 millió forint nagyságrendű számla-másolatokat posztolt ki a közösségi oldalán, amelyeket a Nagy Sándor András, az azóta már felszámolás alatt lévő cége, az Axilior Kft. állított ki 2016, 2017 és 2018-ban a Főkertnek, közparkok látogatási szokásainak feltárása, kutatás, közpark felmérés, közvélemény kutatás címeken.

 

nsa_ugy_szamla_fokert_axilior_kft_2020jan

 

A főpolgármester-helyettes arra utal a közösségi oldalán, hogy a megbízások meglehetősen túl voltak árazva, ezért az ellenőrző bizottságnak lesz munkája bőven ebben az évben.

A kiszámlázott felmérések többnyire evidenciákat tartalmaznak, olyanokat például, hogy a többség, a megkérdezettek 84%-a sétálni megy ki a parkba, 12% pedig sportolni.

 

nsa_ugy_szamla2_fokert_axilior_kft_2020jan

 

A Népszava birtokába került kivonat szerint az otthontalanok esetében a felmérés szinte egy az egyben alkalmazta a kormánypropaganda fordulatait: „a közterületeken életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanok egész Budapesten komoly problémát jelentenek” és ők „nem valók a parkokba”. Rögzítették azt is: a fővárosiak 56 százalékának nincs tudomása arról, hogy a Főkert látja el a parkok rendben tartását. Aki viszont tudja, hogy ki gondozza a zöldterületeket, állítólag elégedett: „A fővárosiak véleménye szerint a Főkert megfelelően látja el a feladatait”.

 

nsa_ugy_szamla3_fokert_axilior_kft_2020jan

 

Az üggyel kapcsolatban kerestük Nagy Sándor Andrást, aki eddig még nem reagált kérdéseinkre.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.