A Jégvarázs 2. lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere

(Budaörs, 2020. január 7. – Budaörsi Infó) A Disney Jégvarázs 2. című produkciója lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere: az alkotás globális jegyárbevétele a hétvégén elérte az 1,325 milliárd dollárt (391 milliárd forintot). Korábbi filmkritikánkat (amiben ezt megjósoltuk) itt olvashatják.

 

 

A Jégvarázs 2. észak-amerikai közönsége eddig 449,9 millió dollárért (133 milliárd forintért) nézte meg a filmet, a tengerentúli bevételek pedig vasárnapra elérték a 875,3 millió dollárt (258 milliárd forintot) – írta a deadline.com.

A korábbi animációs bevételi rekordot a Jégvarázs első része állította fel, amelyre 1,281 milliárd dollárért (378 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte.

A Jégvarázs 2. hat évvel követte az első produkciót. A folytatást is az Oscar-díjas Jennifer Lee és Chris Buck rendezte. A mesében visszatérnek a jól ismert szereplők, akik most azt akarják kideríteni, hogy honnan származik Elza varázslatos ereje.

A rajzfilm műfajának eredeti kiötlője, a szupervállalattá cseperedett Disney november 22-én bocsájtotta a világpiacra a cég az elmúlt évtizedek legnagyobb sikerét produkáló Jégvarázs (Frozen, 2013) című zászlóshajójának folytatását, és megtekintése után bizonyosnak tűnt, hogy túl is fogja szárnyalni az elődjét – írtuk meg filmkritikánkban 2019 novemberében.

A Jégvarázs-merchandise (mert a moziélményen túl mindennapi használati tárgyak és játékok, ill. jogdíjat használó egyéb termékek összhatása generálja a profitot és a kulturális beágyazódást) sikere szinte a legelső egészestés rajzfilm, a Hófehérkéhez (Snow White, 1937) mérhető.

A két Jégvarázs-film mögött a Hihetetlen család 2. a harmadik a legnagyobb animációs kasszasikerek toplistáján. A Hihetetlen család 2., mely szintén a Disney produkciója, 1,243 milliárd dolláros (366 milliárd forintos) bevételt ért el.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.