Ropogós sertéssült citrommal és fokhagymával
- Budaörsi INFÓ
- 2019 december 22.
(Budaörs, 2019. december 22. – Budaörsi Infó) Az alábbi recept ízvilága különleges, és az étel akár az ünnepi menü egyik fogása is lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
– 4 db, egyenként kb. 2 cm vastag csontos sertéskaraj-szelet
– 2 db fokhagyma lereszelve
– ½ citrom leve
– 1 teáskanál barnacukor
– 2 evőkanál vaj
– mokkáskanálnyi szárított kakukkfű
– mokkáskanálnyi só
– 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A fokhagymát, a barnacukrot, a citromlét, a sót és a kakukkfüvet simára keverjük, a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, ½ órát állni hagyjuk, majd a pácléből kiemelve letörölgetjük a szeleteket. (A páclevet őrizzük meg a mártáshoz!)
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és a forró vajon süssük a szeletek mindkét oldalát fehéredésig, majd adjuk hozzá a páclevet és 1 dl vizet, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig, az elfőtt szaftot mindig 1-1 kanálnyi vízzel pótolva.
Ezután a szeleteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon sütőben kb. 5 perc alatt pirítsuk ropogósra.
A szafthoz adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. A hús ropog, a mártás megfőtt, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Mák Éva
(Budaörsi Infó)
facebook:
0 Komment