Kissé hűl az idő

Kissé hűl az idő a hétvégén, de többfelé még így is 10 fok felett alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 

Pénteken a köd csak kevés helyen maradhat meg, így az ország túlnyomó részén gyengén felhős, napos idő várható. Estére a Dunántúl nyugati felére egyre vastagabb felhők érkeznek, ám ezekből éjfélig számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen lesz élénk a szél, az Észak-Dunántúlon olykor erős, a magasabb részeken viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A borongósabb északkeleti vidékeken lesz a hűvösebb.

Szombaton napközben több helyen várható eső, zápor, majd éjszaka megszűnik a csapadék. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában 5-10, de északkeleten csak 2-4 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 6-13 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap egyre többfelé várható eső, zápor. Több helyen megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben. MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.