Évértékelő 2019 – Mozgalmasan telt a Lakótelepi Közösségi Ház éve is

(Budaörs, 2019. december 16. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket. Sorozatunk következő részében Pintér-Tarnai Krisztina, a Lakótelepi Közösségi Ház vezetőjének beszámolóját olvashatják. 

 

 

Pintér-Tarnai Krisztina a Budaörsi Infónak elmondta, hogy magánéletileg nagyon nehéz volt számára ez az év, de ez a Közösségi ház munkáján nem látszott.

“Folyamatosan nőtt és nő továbbra is látogatóink száma. Igen népszerűek az egészséggel kapcsolatos előadásaink,ezért is szervezek többször az évben egészség napokat. Ilyen előadás-sorozata van például Kautzky Sz. Adriennek, amit tavasszal kezdtünk, és jövő évben is folytatunk.

Szó volt már a vitaminokról, a nehézfémekről, a szív és érrendszeri betegségekről, az anyagcseréről. Most adventkor a test és a lélek kapcsolata lesz a téma, jövőre pedig többek között az ízületi problémák és az allergiák.

Ezek az előadások a természetes megoldás felé terelnek, ahogy Adrienn jelmondata mutatja :Kezedben az egészséged.

Kicsit itt haza beszélek,mivel nekem is van természetgyógyász végzettségem, azért is tudom a Meridiántornát és a jóga óráimat is hitelesen átadni, hiszen én is így élek, ezt mutatom. Ez az egyébként ingyenes torna nagy büszkeség számomra.

Budaörsön már összefonódott a nevemmel, ez most nálunk a leglátogatottabb foglalkozás, bizony sokszor a terem is kicsinek bizonyul, főleg a keddi órákon. Megtiszteltetésként élem meg ezt az érdeklődést.

Nagyon jó érzés azt hallani vissza, hogy a torna hatásának köszönhetően egyre fürgébben jönnek fel az emeletre, meg se kottyan pár lépcsőfok a 80 év feletti látogatóknak sem.

A különlegességeket kedvelik még vendégeink, ilyen volt legutóbb az arcolvasásról szóló bemutató előadás, ez után többen megkerestek pozitív véleményükkel a résztvevők.

Nagyon örülök az ilyen visszajelzéseknek,ezek számomra az iránytűk a munkámban. Sokszor elmondtam már, hogy szeretem interaktívan szervezni a programokat, figyelve a látogatóink igényeit.”

 

 

pinter

 

Milyen tervei vannak a jövő évet illetően?

“Tervezek jövőre tanfolyamokat is indítani, például a grafológiát, ahol az alapismereteket lehet majd elsajátítani.

Programjaim lényege, alapja, továbbra is a közösségteremtés, hogy hívek legyünk a ház elnevezéséhez. Ezért is szeretek helyet adni a klubfoglalkozásoknak.

A legújabb a társasjáték klub, ami gyerekeknek illetve játékos kedvű felnőtteknek is szól, csütörtökönként kora délután.

Nagy öröm számomra Pitti Katalin többszöri látogatása, az, ahogy mindig jelzi, mennyire szeret hozzánk jönni,mennyire szereti ezt a házat, a légkört. Én pedig csodálattal figyelem szakmai alázatát.

December 21-én ismét találkozhatunk vele és tanítványaival,érdemes lesz megnézni!

Amire még büszke vagyok, az a musicalcsoportunk, melynek megszületésében én magam is közreműködhettem, és ahonnan több gyerekünket is elvittek már vezető színházak, akik így már híres zenés darabokban játszhatnak.”

 

Mi a legkedvesebb élménye, emléke a karácsonnyal kapcsolatban? 

“Sok szép gyerekkori karácsonyi emlékem van, legjobban a várakozás érzésére emlékszem vissza, az örömre, ahogy feldíszített lélekkel várjuk a csodát… szeretném ezt a fajta várakozás érzést megtanulni visszahozni az életembe.”

 

 

A sorozat korábbi cikkei:

Évértékelő 2019 – Gajdos Frank Katalin: A Frankfurter Allgemeine Zeitung egész oldalas cikket közölt a budaörsi Heimatmuseumról

Évértékelő 2019 – Koncertek, előadások, klubok a Jókai Mór Művelődési Központban

Évértékelő 2019 – Csabay Károly a Városi Könyvtár hétköznapjairól és terveiről

Évértékelő 2019 – A Városi Ifjúsági Klub éve

Évértékelő 2019 – 2019 a Budaörsi Egészségügyi Központ számára a stabil építkezés éve volt

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.