Évértékelő 2019 – 2019 a Budaörsi Egészségügyi Központ számára a stabil építkezés éve volt

(Budaörs, 2019. december 12. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket. Sorozatunk következő részében prof. dr. Gamal Eldin Mohamed, a Budaörsi Egészségügyi Központ orvos igazgatójának beszámolóját olvashatják. 

 

 

Dr. Gamal a Budaörsi Infónak elmondta, hogy 2019 a Budaörsi Egészségügyi Központ számára a stabil építkezés éve volt; az intézményt üzemeltető Jump Consulting Kft. és budaörsi önkormányzat között 2018. január 1-jével létrejött tízéves feladatellátási szerződés lehetővé tette a hosszú távú tervezőmunkát.

“A szó konkrét értelmében is folyik az építkezés: a rendelőintézet Kossuth utcai épülete kívülről és gépészetileg az év folyamán teljesen megújult, ráadásul „menet közben” felújítottunk és megnyitottunk egy új épületet is a Farkasréti út 53. alatt, odaköltöztetve a fizikoterápiát és a gyógytornát. A közelmúlt fejlesztései közül ki kell emelni a mozgásszervi rendelő felszerelését új eszközökkel.

A tárgyi fejlesztések mellett legalább ilyen fontos, vagy talán még fontosabb, hogy humán erőforrásainkkal is jól gazdálkodunk. Miközben szakemberhiány miatt az ország egyes részein ellátások szűnnek meg, nálunk 31 szakellátásban 133 orvos fogadja jelenleg a betegeket. NEAK-finanszírozás szempontjából a járóbeteg-ellátásban száz százalék feletti kihasználtsággal működünk. Elsősorban az ellátási területhez tartozó budaörsi és herceghalmi pácienseket fogadjuk, de azokat sem szoktuk elutasítani, akik területen kívülről érkeznek hozzánk az ellátás színvonala vagy valamelyik jó nevű specialista miatt.

Friss fejlemény onkológiai gondozónk beindítása dr. Torgyik Pál klinikai onkológus főorvos vezetésével. A gondozónak az a feladata, hogy senki ne vesszen el az onkológiai ellátás útvesztőiben. A betegek, a háziorvosok és a szakorvosok együttműködését nyilvános konferenciasorozattal is szolgáljuk: tavasszal az ortopédiai, ősszel éppen az onkológiai ellátásról tartottunk szakmai tanácskozást és lakossági fórumot. A tanév kezdetén Budaörs és Törökbálint lakosai számára 24 órás felnőttügyeletünk mellett elindítottuk hétvégi gyermekorvosi ügyeletünket, ami párját ritkítja az országban.

A korábbi menedzserszűréseket kibővítve ősztől Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramunkat szélesebb munkavállalói körnek, valamint a lakosságnak is kínáljuk – a budaörsi cégeknek és magánszemélyeknek január végéig kedvezménnyel. A program vezetését kitűnő kollégám, dr. Janecskó Mária belgyógyász főorvos, egyetemi tanár vállalta el, aki több évtizedes tapasztalatot szerzett ezen a területen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Kiemelt Ambulanciájának vezetőjeként.

A járóbeteg-ellátás mellett büszkeségünk az egynapos sebészeti részleg, ahol a társadalombiztosítás által finanszírozott elektív műtéteken túl (itt a kapacitáskihasználás szintén száz százalékos) időben elkülönítve nagy hozzáadott értékű „fizetős” beavatkozásokat is végzünk. Ez a konstrukció lehetővé teszi, hogy intézményünk tárgyi felszereltség és szaktudás szempontjából kiemelkedjen a mezőnyből. Nem véletlen, hogy a dr. Gulyás Károly vezette Vállcentrum orvosai is nálunk rendelnek, nálunk operálnak. A repertoár tovább bővül, a napokban kezdi meg egy kiváló érsebész kolléga a munkát a rendelőintézetben és az egynapos műtőben.

Intézményünkben a karácsonyi készülődés része, hogy legkiválóbb dolgozóinkat elismeréssel honoráljuk. A Hehl-díjat tavaly alapítottuk nagyszerű kollégánk, dr. Hehl István ortopéd főorvos, térdspecialista emlékére, aki ereje teljében, váratlanul hunyt el. Még az ünnepélyes átadó előtt vagyunk, ám a Budaörsi Infó olvasóinak elárulom, szakmai bizottságunk idén aranydiplomás traumatológus főorvosunkat, dr. Ferencz Jánost, valamint két szakasszisztens munkatársunkat, Winkler Vilmosnét és Kucsera Beátát választotta ki a díjra. Nem volt könnyű dönteni, hiszen kapásból több tucat kollégát tudnék említeni, aki ugyancsak rászolgált az elismerésre.

Meg is ragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Budaörsi Egészségügyi Központ minden dolgozójának azért az áldozatos munkáért, amit szakértelemmel, türelemmel, empátiával végeznek nap mint nap. Elsősorban nekik köszönhető, hogy a Budaörsi Egészségügyi Központ 2019 végén – dacolva az egészségügyre jellemző általános állapotokkal – sikerekkel a háta mögött vághat neki a következő évnek egy folyamatosan fejlődő és bővülő környezetben.

 

Dolgozóinknak, partnereinknek, pácienseinknek és a Budaörsi Infó minden olvasójának békés, boldog ünnepi időszakot, az új évre jó egészséget kívánok!”

 

A sorozat korábbi cikkei:

Évértékelő 2019 – Gajdos Frank Katalin: A Frankfurter Allgemeine Zeitung egész oldalas cikket közölt a budaörsi Heimatmuseumról

Évértékelő 2019 – Koncertek, előadások, klubok a Jókai Mór Művelődési Központban

Évértékelő 2019 – Csabay Károly a Városi Könyvtár hétköznapjairól és terveiről

Évértékelő 2019 – A Városi Ifjúsági Klub éve

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.