Évértékelő 2019 – A Városi Ifjúsági Klub éve

(Budaörs, 2019. december 11. – Budaörsi Infó) A karácsony közeledtével arra kértük a budaörsi intézmények vezetőit, hogy foglalják össze elmúlt évüket és osszák meg velünk legmaradandóbb élményeiket. Sorozatunk folytatásában a Városi Ifjúsági Klub vezetőjét kérdeztük.

 

 

Az éves összefoglalónak, évértékelőnek az a célja, hogy a városi intézmények megosszák az éves eredményeiket az olvasókkal, és tájékoztassák a budaörsieket az intézményükben történtekről, az esetleges változásokról, tervekről. Ez egyfajta számadás is és kifejezetten kedvező lehetőség megszólítani, illetve felhívni az olvasók – azaz a célcsoport, a program-„fogyasztók” – figyelmét a lehetőségekre.

A budaörsi Városi Ifjúsági Klub munkatársa, Hegedűs Andrea azt írta meg Évértékelő gyanánt nekünk, hogy tavasszal rendeztek két drogprevenciós napot az általános iskolásoknak és a gimnazisták számára.

„Ez a program már hagyománnyá vált a VIK-ben. 2 x 60 gyermek számára nyújtottunk maradandó élményt. Az első napon csapatokban vetélkedtek a gyerekek (kahoot), majd egy felépülő függő fiatallal készítettünk interjút. A gyermekek nagyon érdeklődőek voltak, megérintette őket a fiatal fiú története.

Novemberben indítottuk útjára a T.I.M., azaz Tudomány – Ismeretterjesztés – Motiváció programunkat. Kifejezetten fiatalok számára hoztuk létre ezt a programot, amit havi rendszerességgel fogunk megrendezni. 

Három előadót hívunk meg egyszerre, akik az egész előadás alatt a színpadon vannak, egymást is meghallgatva. Egy- egy 20 perces előadást tartanak, majd ezt egy 1 órás kötetlen beszélgetés követi. Az első alkalommal a meghívott vendégeink a következők voltak: Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, Ott Anna a Hadik Kávéház művészeti és kulturális vezetője és Muhi Kristóf fiatal startup cégalapító, ifjú tehetség. Az előadások nagyon érdekesek voltak, a gyerekekre nagyon nagy hatással voltak.

Csak úgy záporoztak a kérdések az előadások után. Következő alkalom december 13-án pénteken lesz a VIK-ben, 18.00 órakor. Az esemény gondolata abból eredt, hogy szüksége van a gyermekeknek, a fiataloknak is feltöltődésre, kellenek a példaképek. Azt szeretnénk láttatni ezzel a programmal is, hogy el lehet esni, meg lehet bukni, hogy néha nagyon nehéz haladni egyről a kettőre, és hogy néha szenved az ember azért, amit nagyon szeretne.

A sikerhez vezető út nem mindig csak csillogás, és mosoly, hanem mögötte van a kitartás, a küzdés, az alázat, és rengeteg munka. A jövőben pedig lesz T.I.M. minden hónapban egyszer, pénteken este 18.00-kor. Rendhagyó irodalom óra, Diákújságíró fesztivál A Városi Ifjúsági Klub megújuló csapata új szakkörökkel várja az érdeklődőket! Lesz a házban színházi nevelési program, analóg fotó szakkör, filmes workshop és filmklub is. A korábbi szakkörök és foglalkozások pedig folytatódnak:

Bakai Gyöngyi pedagógus, addiktológiai konzultáns, logoterápiai tanácsadó és személyiségfejlesztő továbbra is tart kortárssegítő csoportokat, illetve Székely Viola vezetésével továbbra is lesz mód felfedezni a robotika színes világát.”

 


 

A sorozat korábbi cikkei:

Évértékelő 2019 – Gajdos Frank Katalin: A Frankfurter Allgemeine Zeitung egész oldalas cikket közölt a budaörsi Heimatmuseumról

Évértékelő 2019 – Koncertek, előadások, klubok a Jókai Mór Művelődési Központban

Évértékelő 2019 – Csabay Károly a Városi Könyvtár hétköznapjairól és terveiről

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.