Jennifer Lopez és Antonio Banderas is díjat kapott a Los Angeles-i filmkritikusoktól

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők című filmje kapta vasárnap a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját – írta a The Hollywood Reporter. Díjat kapott Jennifer Lopez és Antonio Banderas is.

 

Az Élősködők nemcsak a legjobb film díját nyerte el a kritikusoktól, de a rendező díját is Pong Dzsunhónak ítélte oda a testület. A kritikusok szavazatai alapján a második helyezett Az ír című maffiaeposz lett, amelynek rendezője, Martin Scorsese ugyancsak a második helyet kapta.

A Los Angeles-i Kritikusok Szövetségének tagjai vasárnap szavaztak a díjaikról. A LAFCA más kritikustestületektől eltérően a győztes mellett a második legtöbb szavazatot elnyerő helyezettet is bejelenti.

A legjobb forgatókönyv díját Noah Baumbach kapta a Házassági történetért, ebben a kategóriában az Élősködők forgatókönyve lett a második.

Mary Kay Place a Diane főszerepéért a legjobb színésznő, Jennifer Lopez, a Wall Street pillangói sztárja pedig a legjobb mellékszereplő díját nyerte el. Antonio Banderas, a Fájdalom és dicsőség főszereplője a legjobb színész díját kapta, az Élősködők sztárja, a dél-koreai Szong Gangho pedig férfi mellékszereplőként lett díjazott.

A dokumentumfilmes mezőnyből az American Factoryt díjazták a kritikusok, akik a második helyre az Apollo 11 című produkciót tették.

Az animációk közül a Keresem a testem című francia produkció került ki győztesként, míg a második helyet a Toy Story 4. szerezte meg a szavazásban.

A legjobb idegen nyelvű film díját Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című alkotása nyerte el. A második helyre a Portré a lángoló fiatal lányról című francia film került a Los Angeles-i kritikusoknál.

A filmzeneszerzők közül Dan Levy (Keresem a testem) vitt el a díjat az 1917 angol-amerikai háborús filmdrámához zenét komponáló Thomas Newman elől. Az operatőröknél a Portré a lángoló fiatal lányról című filmet fényképező Claire Mathon előzte meg Roger Deakinst, aki az 1917-et forgatta. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.