A budaörsi ROBOKTAT design kategóriában III. helyezést ért el a nemzetközi robotépítő és -programozó versenyen

(Budaörs, 2019. december 3. – Budaörsi Infó) A FIRST LEGO League egy nemzetközi robotépítő és -programozó verseny, amely 9-16 éves diákokból álló csapatok részvételével zajlik, világszerte. A regionális döntőn a budaörsi ROBOKTAT csapata negyedik helyezést ért el, robot design kategóriában pedig harmadikak lettek! Gratulálunk! 

 

 

A regionális döntő témája a városfejlesztés volt. A budaörsi csapat a légszennyezettséget választotta témaként. Összesen 13 csapat mérte össze a tudását.

A budaörsi csapat tagjai: Vincze Keve, Kereszthury Péter, Erdei Tamás, Róka Péter, Salomon Brúnó, Vörös Simon, Kollár Ádám, Pentz Marcell, Kertész Róbert.

 

 

roboktat2019web2

 

Székely Viola a csapata felkészítő tanára elmondta, hogy zöld homlokzatokat akartak megvalósítani közösségi finanszírozással, azért mert a légszennyezés különösen káros az ember egészségére,
főképp nagyvárosokban.

Tavasszal terveznek egy előadást a 2040 – budaörsi építészekkel együttműködve, ahol bemutatnák ezt a projektet.

“A versenyben a robotunk jól teljesített. Negyedik helyezést értünk el, nagyon közel voltunk a dobogós helyhez. Design szempontjából pedig a három legjobb közé került a csapatunk.  Összesítésben pedig negyedikek lettünk. Komoly felkészülés előzte meg a versenyt, három hónapon keresztül építettünk, programoztunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, kiválóan helytálltak.”

Bár most nem sikerült tovább jutni, de így is remek eredményt értek el a fiatalok! A következő forduló, ahol a diákok bizonyíthatják a rátermettségüket január 11-én lesz Budapesten. Ekkor az  Illyés Gyula gimnázium diákjai mutathatják meg mit tudnak. 

Szurkolunk a csapatnak! Csak így tovább! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.