Már lehet pályázni a Digitális Díjra

Három kategóriában lehet pályázni csütörtöktől a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díjra, amelyet második alkalommal hirdet meg a Vodafone Magyarország Alapítvány.

 

A díjat három kategóriában – digitális társadalom, digitális esélyegyenlőség, valamint bolygónk és fenntarthatóság – hirdeti meg a vállalat – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a pályázatot bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A pályázatra magánszemélyek és vállalkozások, nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését várják 2020. március 6-ig – mondta el Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára azt emelte ki, hogy az 5G hálózat olyan szolgáltatások nyújtására lesz képes a jövőben, amelyeket ma még nem ismerünk. Ez a díj lehetőséget nyújt ahhoz, hogy együtt gondolkodjanak társadalmi szervezetekkel és startupokkal, s olyan innovatív felhasználási lehetőségeket dolgozzanak ki, amelyek kiaknázzák a hálózatban rejlő potenciált – fűzte hozzá.

A szakmai zsűri elnöke Solymár Károly Balázs, tagja Budai J. Gergő, valamint Mártha Imre, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke; Puskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese; Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója; Szente Alíz, a Gyerekkel.com applikáció alapítója és Erdős Sándor, az Onco VR projekt megálmodója.

A digitális társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, amelyek a teljes társadalom javát szolgálják, valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát, valamint az 5G lakossági felhasználására hoznak jó példát.

A digitális esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek támogatják a valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását és pozitív irányban befolyásolják életüket.

A bolygónk és fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat keres a vállalat, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához. A három kategória nyertesei között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani.
A Vodafone Alapítvány 2018-ban hirdette meg először a Vodafone Digitális Díjat, amelyre 144 pályázat érkezett. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.