Jimmy Carter volt amerikai elnök hazatérhetett a kórházból

Jimmy Carter volt amerikai elnök szerdán hazatérhetett a kórházból, miután – az orvosi jelentés szerint – sikeres műtétet hajtottak végre rajta két héttel ezelőtt.

 

A 95 esztendős volt elnököt november 11-én szállították kórházba a georgiai Atlantában. A házában ugyanis elesett és az agyában hematómák alakultak ki, ezért azonnal megoperálták.

Carter szerdán visszatért a szintén georgiai Plains városkában lévő otthonába.

Az Egyesült Államok 39. elnöke – aki 1977 és 1981 között irányította az országot – az elmúlt években számos komoly egészségügyi problémával küszködött. 2015-ben bőrrák áttétjeként kialakult rosszindulatú agydaganatot állapítottak meg nála, de a legújabb immunterápiás gyógyszernek köszönhetően sikerült rendbe jönnie. Az idén kétszer is elesett, mindkét alkalommal kórházi kezelésre szorult. A november műtét előtt októberben szorult kórházi ápolásra, miután elesett és töréseket, illetve zúzódásokat szenvedett.

A politikus valamennyi egészségügyi problémája ellenére is aktív: rendszeresen Biblia-órákat tart a plainsi baptista templomban és részt vesz az atlantai székhelyű Carter Központ munkájában.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.