Ready to read- “Szórakoztató” lehetőség az írásbeliség kialakítására

(Budaörs, 2019. november 20. – Budaörsi Infó) 2019. november 19-én a budaörsi Városházán egy új projekt került bemutatásra. Ready to read avagy egy “szórakoztató” lehetőség az írásbeliség kialakítására. 

 

 

A budaörsi Mesezene Egyesület a Galileo Progetti Nonprofit Kft. szervezésében hat másik ország (Bulgária, Románia, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Belgium és Portugália) intézményeivel együtt Európai Uniós projektbe kezd “Ready to read” címmel.

A rendezvényt az Önkormányzat részéről Vágó Csaba kabinet vezető nyitotta meg.

 

mesezene201911 (5)

A projekt célja a résztvevő országok/partnerintézmények olvasás előkészítési jó gyakorlatainak feltérképezése, s egy közös “bank” létrehozása.

A projekt két éve alatt a tagországok azzal a céllal tanulmányozzák egymás különböző eljárásait, hogy a 21.századra legeredményesebben hangoltak adaptálhatók legyenek Európa más országaiban is.
Magyarországról a Mesezene módszer óvodai és iskolai moduljának egy évtized alatt megtett útjával ismertetik meg a projektben részt vevő szakembereket.

A jógyakorlati bemutatón a tagországok megismerhették a Mesezene program módszertanát, az eszközparkot, a játéktárat és az alkalmazás sokszínű hatásait.

 

mesezene201911 (2)

mesezene201911 (3)

Sok sikert kívánunk a következő két éves munkához! 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.