Önkormányzati közvélemény-kutatás 6. – Ön milyen budaörsi civil szervezeteket ismer?

(Budaörs, 2019. november 18. – Budaörsi Infó) Budaörs Város vezetésének és az önkormányzat tevékenységének lakossági megítélésével kapcsolatban készíttettek közvélemény kutatást 2019 augusztus végén, szeptember elején. A kutatás telefonos megkérdezés alapján, véletlenszerűen kiválasztott rétegzett mintán alapult, amely biztosította a minta reprezentativitását nem-, korcsoport- és iskolai végzettség szerint. A kutatás eredményét egy cikk-sorozat keretén belül ismertetjük olvasóinkkal. A kutatás során 600 embert kérdeztek meg telefonon.

 

 

A 2019. évi adatfelvételben a budaörsi civilszervezetekkel kapcsolatban is szerepeltek kérdések. Elsőként azt vizsgálták milyen mértékig ismernek helyi civilszervezeteket a város lakói.

A válaszadók 32,8%-a tudott megnevezni helyi civilszervezetet. A civilszervezetek megnevezése során a spontán válaszokat vizsgálták. Az egyes szervezetek azonosításához (kódolásához) az önkormányzat honlapján található budaörsi civil szervezetek 2017. évi listáját alkalmazták.

A válaszok jelentős mértékben szóródtak a civilszervezetek között, emellett tényleges ismertségre vonatkozó következtetésekre a civilszervezeteket ismerők alacsony száma miatt sem lehetett törekedni, így csak a leggyakrabban szereplő 10 civilszervezet közlésére került sor a jelen elemzésben.

A legtöbb válaszadó által ismert 10 helyi civilszervezet: (a szervezetek abc-sorrendben szerepelnek)

Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

Budaörs Néptáncegyüttes

Budaörs Városi Nyugdíjas Klub Egyesület

Budaörsi Gazdakör

Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete

Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület

Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Budaörsi Sport Club (BSC)

Kutyával az Emberért Alapítvány

 

A civilszervezetekkel kapcsolatos aktivitást vizsgáló kérdések alapján elmondható, hogy a válaszadók 5,8%-a vesz valamelyik helyi civilszervezet munkájában és 9,2%-uk támogatja valamelyik szervezetet.

Ön milyen civil szervezeteket ismer? 

 

(Budaörsi Infó)
 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.