November 7-től lehet jelentkezni az ingyenes uniós vonatjegyre

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak.

 

 

Valamelyik EU-ország épp 18 éves állampolgára vagy? Ha igen, akkor csomagolj és fedezd fel Európát!

 

Mi a DiscoverEU?

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) felfedezheted Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait. Minden évben két pályázati fordulót szervezünk. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

A DiscoverEU uniós kezdeményezés alkalmat nyújt a 18 éves európai fiataloknak arra, hogy – élve az EU-n belüli szabad mozgás lehetőségével – felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, és új barátokat szerezzenek a kontinens különböző szegleteiben. A DiscoverEU keretében tett utazás hozzásegíthet ahhoz is, hogy magabiztosabbá, önállóvá válj, és más kultúrákat megismerve szélesebb látókörre tegyél szert. Ezek a tulajdonságok egész életed során hasznosnak fognak bizonyulni.

 

Mikor lesz a következő forduló?

A 2018. júniusi első pályázati forduló óta csaknem 50 ezer fiatal kapott utazási igazolványt. A következő jelentkezési időszak 2019. november 7., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 órától 2019. november 28., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 óráig tart. A „Jelentkezés” gombra kattintva lehet majd jelentkezni ebben a kéthetes időszakban.

 

Akkor vagy jogosult jelentkezni, ha:

2001. január 1. és 2001. december 31. között születtél (e két dátumot is beleértve),azon országok valamelyikének az állampolgára vagy, amelyek a nyertes jelentkezők kiválasztásáról szóló döntés időpontjában az Európai Unió tagállamai.Ahhoz, hogy a jelentkezésed érvényes legyen, a jelentkezési lapon meg kell adnod helyesen a személyazonosító igazolványod vagy útleveled számát.

A jelentkezést követően részt kell venned egy kvízjátékban (kivéve, ha csoport tagjaként pályázol utalványra).

Ha kiválasztanak, legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatsz majd 2020. április 1. és 2020. október 31. között.

Figyelem: ha olyan fogyatékosságod vagy egészségügyi problémád van, amely megnehezítheti az utazásodat, segíteni fogunk Neked abban, hogy részt vehess a kezdeményezésben. Bővebb tudnivalókért olvasd el a Gyakran feltett kérdések C. rovatának 19. kérdését.

 

Utazhatok többedmagammal együtt?

Igen! Csak rajtad múlik. Utazhatsz egyedül, ha viszont többedmagaddal szeretnél világot látni, szervezz be másokat is! A csoport maximum öt főből állhat. Csoportos jelentkezés esetén a csoport minden tagjának teljesítenie kell a fent ismertetett részvételi feltételeket. A csoport minden tagjának a csoportvezető részére kiutalt jelentkezési kódot kell megadniuk a saját jelentkezésükkor. Bővebb tudnivalókért olvasd el a Gyakran feltett kérdések B. rovatának 5–11. kérdéseit.

Persze meg is beszélheted másokkal, hogy útközben találkoztok, illetve összehangolhatod utazási terveidet a DiscoverEU kezdeményezés keretében utazó más fiatalokkal! Útvonal egyeztetésére, találkozások szervezésére kiváló fórum a DiscoverEU Facebook-csoportja. Csatlakozz a Facebook-csoporthoz, és ismerj meg más résztvevőket.

„A világ arra vár, hogy felfedezd. Kerekedj fel egymagadban vagy barátaiddal.”

A tapasztalatok megosztása A DiscoverEU nagyköveteként az lesz a feladatod, hogy beszámolj utazási élményeidről a közösségi oldalakon (az Instagramon, a Facebookon vagy a Twitteren a #DiscoverEU hashtag használatával). De akár az iskoládban vagy a helyi kultúrházban is tarthatsz élménybeszámolót élő közönség előtt. Részt vehetsz továbbá a #DiscoverEU fotó- és videópályázatán (#Competition), melyen remek díjakat nyerhetsz.

 

További információk:

Kíváncsi vagy a korábbi pályázati fordulókra? Olvasd el rövid tájékoztatónkat mely tartalmazza a fő tudnivalókat és néhány résztvevő élménybeszámolóját.

 

(Forrás: Europa.eu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.