Közmeghallgatás Budaörsön – Frankhegy, zajszennyezés, Bauhaus

(Budaörs, 2019. november 14. – Budaörsi Infó) 2019. november 13-án közmeghallgatás volt a budaörsi Városházán. A megszokottakhoz híven a mielőtt a lakosok szót kaptak volna Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere megtartotta éves beszámolóját. A megszokott témák ismét terítékre kerültek, mint például a frankhegyiek csatornázási problémái, amelyek évtizedek óta húzódnak.

 

 

A közmeghallgatáson az is kiderült, hogy a Frankhegyi Viziközmű Társulásnak új elnöke lett Pusztainé Jakab Róza személyében, aki elmondta, hogy az a célja, hogy egy hatékonyabb kommunikációt érjen el mint ami korábban volt.

Hangsúlyozta, hogy számára a törvényesség a legfontosabb. Továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint a legutóbbi közvetítői eljárásnak nem volt semmi haszna, csak pénzkidobás volt az egész, mert csak arra jutottak, hogy a lakók egyeztessenek az Önkormányzattal. Továbbá kérte, hogy az Önkormányzat állítson inkább össze egy szakértőkből álló bizottságot, akik valóban előre tudnák mozdítani az ügyet.

 

 

kozmeghallgatas191113 (1)

 

A frankhegyi területtel kapcsolatban több lakos is feltette ugyanazt a kérdést csak más formában, mégpedig, hogy mikor lehet végre csatorna.

A polgármester idén is kifejtette, hogy az volt az „ős bűn”, hogy  1976-ban a frankhegyi területet belterületté minősítették és felparcellázták.

Dr. Bocsi István jegyző hozzátette, hogy az elmúlt években megbeszéléseket folytat az Önkormányzat a frankhegyiekkel és ő úgy ítéli meg, hogy elindult egy folyamat, arról egyeztetnek, hogy mi legyen a terület jövője.

 

 

kozmeghallgatas191113 (3)

 

Továbbá azt is leszögezte, hogy az Önkormányzat viszont sosem állította azt, hogy a frankhegyi terület lakóterület. Építkezésre alkalmatlan, hisz az építkezésekhez szükséges alapanyagot sem lehet felszállítani a vékony, meredek utakon.

Az egyik frankhegyi telek tulajdonos hozzátette, hogy ő 20 éve részese ennek a kálváriának és a körzet képviselője, Hauser Péter azt mondta neki, hogy egy ötven éves fejlesztési tervet dolgoznak ki a területre. Viszont a lakos megállapította, hogy ő akkor már egyáltalán nem fog élni, de még a polgármester se.

Egy másik lakos számon kérte a polgármestertől, hogyha a város azt hirdeti magáról, hogy folyamatosan fejlődik, és a Frankhegy ügyében is folyamatosan tárgyal, akkor az elmúlt húsz évben miért nem történt semmilyen előrelépés.

 

 

kozmeghallgatas191113 (4)

 

 

A frankhegyi problémák mellett még felmerültek zajszennyezéssel kapcsolatos problémák is.

A polgármester elmondta, hogy aki Budaörsön lakik, az tudja, hogy vannak bizonyos zajok, amelyekkel meg kell tanulni együtt élni, és amelyek nem fognak változni. Ilyen például az autópálya zaja is.

Viszont két lakos is jelezte, hogy rendszeresen előfordul, hogy a budaörsi lakóövezet felett repültek át repülők (ők körülbelül 70 DB zajszennyezést mértek). Ennek az ügynek a kivizsgálásában kérték és az Önkormányzat segítségét, hogy ez valamilyen módon visszaszorítható legyen.

 

 

kozmeghallgatas191113 (2)

 

Ezen felül szó esett még arról is, hogy a Kisfaludy utca felújítása nagy mértékben leterheli a Csap utcát, és több épület is megrepedezett az átirányított forgalom miatt. Az egyik helyi lakos azt kérte, hogy amennyiben megoldható helyezzenek el fekvőrendőröket az utcában.

Végül, de nem utolsó sorban a Bauhaus ügye is előkerült ismét. Az egyik felszólaló rákérdezett, hogy valóban igaz-e, hogy nem épül új Bauhaus áruház Budaörsön a Baross utcai kiserdőnél, mert erről ők eddig nem kaptak tájékoztatást.

Az egyértelmű, hogy a beépítés előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hisz ebből a célból vásárolta meg a területet Immochan, viszont egy új Bauhaus áruház építésétől egyenlőre nem kell tartaniuk a lakosoknak.

 

 

kozmeghallgatas191113 (5)

 

Budaörs 2019 – Wittinghoff Tamás közmeghallgatási beszámolója

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.