Önkormányzati közvélemény-kutatás 4. – Ön tudja, hogy ki az önkormányzati képviselője?

(Budaörs, 2019. november 13. – Budaörsi Infó) Budaörs Város vezetésének és az önkormányzat tevékenységének lakossági megítélésével kapcsolatban készíttettek közvélemény kutatást 2019 augusztus végén, szeptember elején. A kutatás telefonos megkérdezés alapján, véletlenszerűen kiválasztott rétegzett mintán alapult, amely biztosította a minta reprezentativitását nem-, korcsoport- és iskolai végzettség szerint. A kutatás eredményét egy cikksorozat keretén belül ismertetjük olvasóinkkal. 

 

 

A kutatás során 600 embert kérdeztek meg telefonon.

A válaszadók közel háromnegyede (69,4%-a) nem tudja, hogy ki is az önkormányzati képviselője, mindössze 30,6%-uk válaszolta, hogy tisztában van e személlyel. Ez utóbbi válaszadóknak további kérdéseket tettek fel az önkormányzati képviselő párt-hovatartozására, valamint e képviselő munkájának értékelése vonatkozóan.

 

kepviselokismerttsege

 

A válaszadók fele (51,1%-a) vélte úgy, hogy önkormányzati képviselője a Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviseletében jutott a testületbe, 18,2%-uk szerint független, 22,7%-uk Fidesz, 4,5%-uk szerint MSZP-s képviseletében jutott a testületbe. Az egyéb pártokat választók arány mindössze 3,4% volt (ez a megoszlás lényegében megfelelt az előző évi eredményeknek).

Annak ellenére, hogy sokan nem tudták, hogy kik a képviselőik, a válaszadók inkább elégedettek önkormányzati képviselőjük elmúlt hároméves munkájával. A megkérdezettek 33,3%-a százaléka nagyon elégedett volt a képviselője munkájával, 40,3%-uk inkább elégedett, 15,8%-uk sem elégedett, sem elégedetlen, 5,3%-uk inkább elégedetlen volt azzal. A válaszadók 5,3%-a volt nagyon elégedetlen képviselője munkájával. Az elmúlt évi adatokhoz képest az egyes képviselők megítélése nem változott jelentősen.

 

 


 

A körzetek képviselői: 

1. vk: Laczik Zoltán

2. vk: Monostori-Kalovits Márk

3. vk: Hauser Péter

4. vk: dr. Tóth Ferenc

5. vk: dr. Molnár Gábor

6. vk: Dr. Ritter Gergely

7. vk: Stift Nándor

8. vk: Biró Gyula

9. vk: Farkas Benedek

10. vk: dr. Kisfalvi Péter

 

 

bfe


(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.