Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára!

(Budaörs, 2019. november 1. – Budaörsi Infó) Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához megemlékezni róluk, nyughelyükhöz virágokat elhelyezni, gyertyát gyújtani.

 

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nagyon fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban felhívja a hozzátartozók figyelmét, értékeik fokozottabb védelmére, mivel vannak, akik erre az időszakra másképpen, mégpedig mások értékeinek megszerzésére készülnek.

A megemlékezés időszakában gyakrabban fordulhat elő gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

 

 

halottak_napja_0_mindenszentek_2013

 

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük fogadja meg tanácsaikat!

– Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!

– Az értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében!

– Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!

 

 

Mindenszentek_halottak_napja_temeto1

 

– Amennyiben autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljon.

– A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen.

– Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!

– Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédjait, ismerőseit lakása szemmel tartására a betörések, besurranások elkerülése érdekében.

– Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad.

 

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen feljelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 107, 112 központi segélyhívószámok valamelyikén!

 

mindenszentek_halottak_napja_2015_gyertya_mecses

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.