Halottak napja – A katasztrófavédelem a tűzesetek megelőzésére figyelmeztet

Október végén és november elején ügyelni kell a tűzesetek megelőzésére a lakásokban és a temetőkben egyaránt, ebben az időszakban ugyanis gyakran riasztják a tűzoltókat a kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

 

Közleménye szerint tavaly hat temetőben keletkezett tűz, és több lakás is lakhatatlanná vált.
A baleseteket általában az okozza, hogy a mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a lángok a temetőben a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és az asztalterítőn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek.

A szóvivő kiemelte, a lakástüzek megelőzhetőek azzal, hogy a gyertyát stabil helyre tesszük, ahol nem gyulladhat meg semmi, és nem hagyjuk felügyelet nélkül, a temetőtüzek pedig azzal, hogy a szabadban csak mécsestartóban elhelyezett mécsest gyújtunk meg, és eloltjuk ezeket, amikor a sírtól távozunk.

Ha valaki a temetőben tüzet észlel, a saját testi épsége kockáztatása nélkül próbálja meg azt eloltani vagy értesítse a temető biztonsági személyzetét, és hívja a 112-es segélyhívó számot – javasolja a katasztrófavédelem. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.