Önkormányzat 2019 – Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakokban és okmányirodákban

Szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.

 

A választási törvény szerint csak azok vehetnek részt a szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik.

Akiknél nincsenek ott a szükséges okmányok, azok nem voksolhatnak. Minden választásnál akadnak azonban olyanok, akik csak a szavazatszámláló bizottság előtt szembesülnek azzal, hogy lejárt valamelyik személyi okmányuk.

A Miniszterelnökség korábban közölte: annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson az önkormányzati választáson, a választás hétvégéjén, szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

A nyitva tartó kormányablakok és okmányirodák listája a https://kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok-es-okmanyirodak-rendkivuli-nyitvatartasa-2019-oktober-1213 címen érhető el. Az érintett kormányablakok és okmányirodák szombaton 8 és 19 óra között, vasárnap 7 és 19 óra között tartanak nyitva. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.