Második a vidéki gimnáziumok között a budaörsi Illyés a HVG ranglistáján

(Budaörs, 2019. október 12. – Budaörsi Infó) A vidéki gimnáziumok közül a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnáziuma és a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium vezeti a HVG 2020-as középiskolai rangsorát. 

 

 

Idén a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium vezeti a vidéki gimnáziumok listáját, a tavaly első helyet elérő Lovassy László Gimnázium most az ötödik helyre csúszott vissza.

 

A vidéki gimnáziumok ranglistája: 

1. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)

2. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium

3. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

4. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

5. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

 

 

Milyen szempontok alapján áll össze a rangsor?

Ahogy az előző években, úgy az idén három fő szempont alapján áll össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2018-as kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

„Tudatában vagyunk annak, hogy az iskolák munkája ennél sokkal komplexebb, és eredményességük számos más – gyakran nehezebben mérhető – tényezőben is megmutatkozik. Ezért a megítélésüknél a rangsorbeli helyezések mellett a szülőknek és a diákoknak a középiskolákról rendelkezésre álló további információkat is javaslunk figyelembe venni, mint ahogy a TOP 100 iskola bemutatása során mi is többről szólunk, mint a puszta rangsorokról” – olvasható a HVG kiadványban.

 

 

hvgrangso

 

 

(Budaörsi Infó/eduline.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.