A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a szakemberek hétfőtől péntekig az ország négy nagyvárosában a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a szakemberek Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden naponta változó helyszíneken végeznek majd közúti méréseket.

A 22 éve megkezdett kezdeményezés lehetővé teszi a hazai gépkocsiállomány átlagos környezetvédelmi állapotának, az állapot változásának folyamatos vizsgálatát és értékelését – hangsúlyozták.

Az ITM által támogatott, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára, a mobilitás új értelmezésére hívja fel a figyelmet. A gépkocsik műszaki állapotának javításában ugyanis jelentős szennyezés-csökkentési lehetőség rejlik, a járműállomány jobb környezetvédelmi mutatói mérséklik a környezeti terhelést, javítják a levegő minőségét – írták.

A minisztérium arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek oda járműveik megfelelő állapotára, az előírások betartására, és működjenek együtt a hatósági kollégákkal. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.