Sziget – Rendőrfőkapitány: mindent elkövetünk a biztonságért

A rendőrség mindent megtesz azért, hogy a Sziget fesztiválra érkezők a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat – mondta Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a fesztivál területén tartott sajtótájékoztatón.

 

Terdik Tamás dandártábornok kiemelte: a fesztiválon civil ruhás nyomozók is vannak, akik ha kell, megelőzik, megszakítják a bűncselekményeket.

Hozzátette, az egyenruhás rendőrök a polgárőrökkel együtt azt a feladatot kapták, hogy a látogatók mozgását minél hatékonyabban biztosítsák, illetve a közlekedők a Szigeten és környékén, Óbudán minél kevesebb balesetet szenvedjenek.
“Nem a bírságolás a cél” – szögezte le a rendőrfőkapitány, aki arról is szólt, hogy a rendőrök munkájuk során környezetbarát elektromos járműveket használnak.

Elhangzott, a Budapesten tartózkodók nemcsak jól, hanem biztonságosan is érezhetik magukat. A rendőrfőkapitány szerint ebben a rendőrségnek is fontos szerepe van, “más szervekkel együtt sokat dolgozunk azért, hogy a magyar főváros Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa maradhasson”. Terdik Tamás nagy sikernek nevezte, hogy Budapest februárban elnyerte az Európa legjobb úti célja címet.

A főkapitány hangsúlyozta: a Szigeten felállított rendőrségi információs ponton szolgáltatni akarnak, a “szigetelők” számára szórakoztató programokat, élményeket biztosítanak.
A sajtótájékoztató végén bemutatták a helyszínen kínált “rendőrfagyit”; a kék színű édesség citromízű. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.