Mák Éva receptje – Fűszeres kovászos uborka másképpen

(Budaörs, 2019. augusztus 4. – Budaörsi Infó) A következő recept alapján könnyedén készíthetünk finom savanyúságot házilag. Megéri kipróbálni! 

 

 

Hozzávalók (5 l-es üveghez):

– 20 db kicsi-közepes kovászolni való uborka

– ½ kg rizs (nem kell megmosni!)

– 1 csomag szárított kapor

– 1 csomag fokhagyma granulátum

– 1 mokkáskanálnyi őrölt chili

– 1 evőkanálnyi só

 

Elkészítése: Összekeverjük a rizst a fűszerekkel, és a keveréket az üveg aljára tesszük. Erre jön a bevagdalt, alaposan megmosott uborka, majd az egészet leöntjük forrásban levő vízzel, hogy az uborkát ellepje.

Az üveg tetejére kistányért teszünk. Meleg helyen 3-4 nap alatt kész.

 

Jó étvágyat!

 

(Mák Éva)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.