Csatornázással kapcsolatban lakossági tájékoztató lesz holnap a Méhecske utcában

(Budaörs, 2019. augusztus 1. – Budaörsi Infó) 2019. augusztus 2-án 18 órakor a Méhecske utcában lakossági közgyűlést tartanak a környékbeliek a csatornázással kapcsolatban.

 

 

Korábbi cikkünkben már olvashattak arról, hogy a Vasútsor utcában abban az esetben lesz csatornázást, amennyiben a lakók helyi összefogással megvalósíthatják azt.

Ez 2016-ban hangzott el egy lakossági fórumon. Ekkor az Önkormányzat azt mondta, hogy a csatornázást nem akadályozza meg, de ehhez pénzt nem tud biztosítani, azt önerőből kellene megvalósítani a lakosoknak.

2018. április 25-ei testületi ülésen tulajdonosi döntést hoztak a képviselők a 7289/16 helyrajzi számú, a 7289/17 helyrajzi számú és a 7289/18 helyrajzi számú természetben Budaörs, Vágány utcában található ingatlanok együttes értékesítéséről.

A fent említett területre egyedüliként a Homm Szolgáltató Kft. nyújtott be pályázatot és így mintegy nettó 75 millió forintért jutott a három értékesíteni kívánt, Vágány utcai ingatlanhoz.

A területen a terveik szerint egy “innovatív autóbusz szerviz épülne”.

 

 

autobuszszervizvaganyutca

 

A pályázati kiírásban szerepelt, hogy az is, hogy a győztes pályázó nyertes pályázata esetén:

– kötelezettséget vállal arra, hogy hozzájárul a 7289/17 és 7289/16 helyrajzi számú ingatlanokon megvalósítandó szennyvíz elvezető hálózat és műtárgyainak az ingatlanon történő elhelyezéséhez, későbbi bővítéséhez és az ahhoz történő rácsatlakozáshoz valamint mindezek biztosítása céljából a vonatkozó szolgalmi jogok alapításához és az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéséhez.

– kötelezettséget vállal az ingatlan-együttes csatorna csatlakozáshoz szükséges tervek elkészítésére, engedélyeztetésére és saját költségén történő kiépítésére;

– kötelezettséget vállal arra, hogy a megvalósítandó funkcióhoz esetlegesen szükséges út kialakítását saját költségén elvégezteti. Kifejezetten tudomásul veszi, hogy a kiíró és Budaörs Város Önkormányzata ezekkel a munkálatokkal kapcsolatosan semminemű kötelezettséget nem vállal;

 

Ezzel az adásvétellel a Vasútsor környékén lévő lakosok számára megnyílt egy lehetőség a csatornázásra, hisz a vevő (Homm Kft.) kötelezettséget vállalt az ingatlan-együttes csatorna csatlakozáshoz szükséges tervek elkészítésére, engedélyeztetésére és saját költségén történő kiépítésére.

Így 2019. májusában jött létre a Budaörs-Vasútsor utca Víziközmű-Társulat, amelynek az a célja, hogy a vasút környékén lévő területen összefogja a csatornázással kapcsolatos ügyeket lakossági szinten.

2019. augusztus 2-án 18 órakor azzal kapcsolatban tartanak megbeszélést, hogy a helyi lakóknak milyen költségei lennének a csatornarendszerbe való becsatlakozás esetén, és hogy melyek azok az ingatlanok amelyekből le kell adni majd területet ahhoz, hogy létrejöhessen a csatornázási projekt.

Az egyeztetés a Méhecske utca 1-ben lesz. Minden környékbeli lakost várnak a szervezők, akik az érintett területen laknak.

 

 

csatornavasutallomas

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.