Gyűlnek az aláírások, fokozódik a düh a budaörsi iskolaigazgatók ügyében

(Budaörs, 2019. július 26. – Budaörsi Infó) A budaörsi iskolaigazgatók ügye még korántsem tekinthető lezártnak. Árendás Péter és Turcsik Viktor öt évre benyújtott pályázatát elutasította az EMMI. Petíció indult útjának az igazgatók mellett, amelyet bárki aláírhat. Ezekben a percekben 1215-en írták már alá. A Klubrádióban megszólaltak az érintettek. 

 

 

A Rádiónak Farkas Gábor, a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola egyik tanára is nyilatkozott, aki elmondta, hogy nem NER-kompatibilis egyik igazgató sem, ráadásul Budaörs és annak volt SZDSZ-es polgármestere, a hivatalát a rendszerváltás óta betöltő Wittinghof Tamás is renitensnek számít a mai fideszes kormányzat szemében.

“Ezek az iskolák talán elfogadóbb, szabadabb, nyitottabb kicsit liberálisabb világképet közvetítenek, nem politikai, hanem eszmei értelemben, mint esetleg más intézmények.”

A pedagógus megjegyezte, hogy az utóbbi évek mindegyik pedagógus megmozdulásában, aláírás gyűjtéseiben, tiltakozó leveleiben mind a két intézmény benne volt kezdeményezőként vagy résztvevőként.

Farkas Gábor az interjúban azt is elmondta, hogy a döntés kiváltotta reakciók a tanári kar körében az érzelmi skála széles spektrumában mozogtak – elkeseredés, bosszúság, harag jellemezte a hangulatot.

Ami különösen érthetővé annak fényében, hogy a rátermettnek, igazi iskolacsinálónak tartott igazgatónak százszázalékos támogatottsága van a tanárok és szülők körében is.

Az Emmi az Index megkeresésére azt válaszolta, az iskolaigazgatók kinevezése a jogszabályban előírt eljárás szerint történt, a végső döntés, a kinevezés joga az oktatásért felelős miniszteré, azaz Kásler Miklósé volt, hiszen külön oktatásai miniszter nincs.

A jogszabályban kijelölt döntéshozó nem találta meggyőzőnek a két vezető szakmai pályázatát – írta az Emmi sajtóosztálya. Hozzátették, az érintett intézményvezetők a következő tanévben is ellátják az intézményvezetői feladatokat, és természetesen módjukban áll ismételten pályázni.

 


A petíció aláírói felszólítják a minisztériumot, hogy vonja vissza a szakmailag megalapozatlan, a budaörsieket mélyen felháborító, az oktatási intézmények számára sérelmes és káros döntését, és támogassa az intézményvezetők újabb öt évre történő kinevezését!

A petíció ide kattintva aláírható.


 

 

herman2

 

Korábbi cikkeink a témában:

Újabb kormányzati támadásnak tekinthető Budaörs ellen az iskolaigazgatók ügye

Az Illyés tantestülete felkészül a következő évre és szembe fog nézni a kihívásokkal

Árendás Péter számít a budaörsiek támogatására az Illyés értékeinek megóvásában

A budaörsi helyi Fidesz elnök szerint politikai hisztériakeltés folyik az iskolaigazgatói kinevezések körül

Petíció a budaörsi iskolaigazgatók becsületéért

 

Kapcsolódó cikk a témában:

26 év után menesztették a zalaegerszegi Zrínyi igazgatóját

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.