Petíció a budaörsi iskolaigazgatók becsületéért

(Budaörs, 2019. július 25. – Budaörsi Infó) Mint ahogy korábbi cikkünkben már olvashattákaz Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola jelenlegi igazgatóinak – Árendás Péternek, illetve Turcsik Viktornak – az újabb öt évre benyújtott pályázatát elutasította az EMMI, majd – Budaörs polgármestere szerint – feltehetően a rögtön kibontakozó, elemi erejű felháborodás láttán bízták meg mégis őket ideiglenesen egy évre. A kialakult helyzetről a tanárok az Illyés Gimnázium Facebook-oldalán írtak. 2019. május 22-én megszólalt az érintett Árendás Péter igazgató is. Az országos médiafigyelmet kapott ügyre a helyi Fidesz elnöke dr. Czuczor Gergely is reagált. Most pedig egy budaörsi szülői összefogás van kibontakozóban.

 

 

 

Egy petíció indult ma reggel útjára az interneten “Követeljük a sikeres budaörsi iskolaigazgatók újabb ötéves kinevezését!” címen.

 

Az aláírásgyűjtés oka, hogy a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola jelenlegi vezetőinek – Árendás Péternek, és Turcsik Viktornak – az újabb öt évre benyújtott igazgatói pályázatát elutasította az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A felhívásban szerepel, hogy a két intézményvezető a városvezetés, a tankerület, a tantestületek, a szülői közösségek és a diákok egyhangú és egyértelmű támogatását élvezi, és a két posztra más pályázó nem volt.

“Az iskolák kiemelkedő szakmai munkát végeznek, az Illyés jelenleg az ország 9. legjobb középiskolája, a most érettségizettek tanulmányi átlaga 4,82 lett év végén.”

A petíció aláírói felszólítják a minisztériumot, hogy vonja vissza a szakmailag megalapozatlan, a budaörsieket mélyen felháborító, az oktatási intézmények számára sérelmes és káros döntését, és támogassa az intézményvezetők újabb öt évre történő kinevezését!

 

A petíció ide kattintva aláírható.

 

A szervezők azt kérik, hogy abban az esetben írja bárki alá a petíciót, ha budaörsi és támogatja ezt az ügyet. Továbbá akkor is, ha nem budaörsi, de nem szeretné, hogy ez más településeken is megtörténjen.

 

 

2019_07_illyes (7)

 

 

Korábbi cikkeink a témában:

Újabb kormányzati támadásnak tekinthető Budaörs ellen az iskolaigazgatók ügye

Az Illyés tantestülete felkészül a következő évre és szembe fog nézni a kihívásokkal

Árendás Péter számít a budaörsiek támogatására az Illyés értékeinek megóvásában

A budaörsi helyi Fidesz elnök szerint politikai hisztériakeltés folyik az iskolaigazgatói kinevezések körül

 

Kapcsolódó cikk a témában:

26 év után menesztették a zalaegerszegi Zrínyi igazgatóját

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.