Bőrbe vésett képek – Bogárhátú szerelem

(Budaörs, 2019. június 24. – Budaörsi Infó) Szilágyi Karina, vagy ahogy többen ismerik Karina di Angeli Budaörsön dolgozik a Black Angel Tattoo vezető tetoválójaként. Kilenc éve foglalkozik tetoválással, és elmondása szerint már több mint négyezer tetoválást készített. Legújabb cikk-sorozatunkban azt kértük tőle, hogy minden hónapban mutassa be legjobb munkáit és adjon tanácsokat azoknak, akik szeretnének vagy akiknek már van tetoválásuk. Egy-egy konkrét tetoválásának a történetével is megismerteti az olvasókat.

 

 

Most milyen igények vannak Budaörsön, mi a slágertéma tetoválás fronton?

“Szerencsére változatosak az igények, a magyarok kreatívak, de talán a rózsás, órás témák a leggyakoribbak mostanában. A felkérések zöme színes, vidám, legalábbis engem ilyenekkel keresnek meg a legtöbben, de ezeket is szeretem a legjobban tetoválni.”

 

 

karinadiangeli2019

 

 

Vannak esetleg tipikus nyári és téli tetoválás minták?

“Nem igazán figyeltem meg évszakhoz köthető trendeket, időjárástól független mit szeretnének a legtöbben a bőrükön viselni. Inkább az életeseményeikhez köthető a választott téma, ilyen például egy gyermek születése, emlékek, utazás vagy akár egy kedvenc hobbi.

Illetve mégis van egy ilyen szempontból jellemzőbb időszak, a tavaszi és a nyáreleji időszakban készítjük a legtöbb javítást és takarást. Ahogy kerülnek elő az esetleg elrontott és/vagy megbánt tetoválások a lengébb ruházat alól, úgy nő meg az igény ezeknek a korrigálására.”

 

Ha tetoválást csináltat valaki magának, akkor mindegy, hogy azt melyik hónapban teszi meg? Mire kell oda figyelni télen és mire nyáron?

“Mindkét évszaknak van előnye és hátránya is. Nyáron nagyon kell vigyázni a közvetlen napsütéssel és a vízben való áztatással, cserében gyorsabban gyógyulhat a szabad levegőn a friss tetoválás.

Télen nincs probléma napsütés és strandolás terén, viszont a réteges ruházat miatt nehezebb ápolni, esetlegesen ki is dörzsölődhet a minta, ha kényes helyre kerül, ilyen a lábfej is, többek között.

Ezek miatt a tavaszi és az őszi időszak a leginkább megfelelő időszak az új tetoválások beszerzésére.”

 

Mit tegyünk, ha nem voltunk elég elővigyázatosak és leégett a tetoválásunk? Egy napégés eltüntetheti a felvarrt képet?

“Sajnos saját tapasztalatom is van ilyen téren, pár éve, egy márciusban készült tetoválásommal óvatlan voltam nyáron és leégett a bőröm. A szép élénk színek megfakultak, illetve ki is koptak, a későbbiekben korrekcióra kellett sort kerítenünk.

Azon kívül, hogy ápoljuk a sérült bőrt, és rendbe hozzuk, mást nagyon nem tudunk vele tenni, valószínűleg jelentkezhetünk a tetoválónknál egy javításra.”

 

Ha strandolni indulunk a tetoválásunkkal, mi az amire oda kell figyelnünk? Szabad tengervízbe mennünk vele?

“A friss tetoválást az első 2-3 hétben egyáltalán nem szabad közvetlen napsütésnek ás áztatásnak kitennünk, erre figyelni kell az időpont egyeztetésekor, hogy ne a pár napos tetoválásunkkal induljunk neki életünk legnagyobb tengerparti nyaralásának.

A már legyógyult tetoválásunkat is óvni kell a napégéstől, amennyiben huzamosabb ideig tartózkodunk napon (ez érvényes a buszmegállóban állásra is!), mindig kenjük be magas faktorszámú naptejjel. Meghálálja a gondoskodást, sokáig élénk és szép marad a mintánk.

A vízzel már nem kell vigyázni, ha túl vagyunk az első pár héten, szabad édes és sós vízben is úszkálni.”

 

Szabad szaunázni, ha van tetoválásunk?

“Ha legyógyult tetoválásunk van, természetesen. Csak a friss tetoválásnak nem tesz jót az izzasztás. Inkább a piercingekkel lehet gond, ha túlforrósodnak.”

 

Mi a helyzet a klóros úszómedence vízzel? Az nincs káros hatással a tetoválásunkra?

“Nem tudok olyan hatásáról, ami a gyógyult tetoválásban kárt tehetne.”

 

Karina minden hónapba kiemel 10 tetoválást a munkái közül és bemutatjuk olvasóinknak, hogy mennyi idő alatt és hogyan készültek.

 

 

 

 

karina6

 Páva – tradicionális stílus keverve vízfesték stílussal, kb 6 óra

Buddha és templom – realisztikus stílus keverve szkeccsel, kb 14 óra

 

 

karina5

Vitorlás a tengeren – fantasy- realisztikus stílus, kb 24 óra

Víztorony lépcsővel – fantasy stílus, kb 7-8 óra

 

 

karina4

Madárka – realisztikus, kb 2 óra

 Lufis lány – realisztikus stílus, kb 3 óra

 

 

karina3

Bogárhátú – realisztikus és vízfesték stílus, kb 5-6 óra

 Szerelemfa – mesés vízfestékes stílus, kb 2 óra

 

 

karina2

Vándor – fantasy stílus, kb 4 óra

Mandala – vízfestékes rajzos stílus, kb 2-3 óra

 

 

Minden hónapban kiemelünk egy tetoválást és leírjuk a történetét is. Ebben a hónapban a Bogárhátú tetoválásról olvashatnak.

 

 

Bogárhátú szerelem

 

 

karina8

 

Karinától megtudtuk, hogy egy nagyon kedves régi törzsvendége kérte fel arra, hogy örökítse meg a bogárhátúját, amit sajnos azóta már eladott, de mindig is a szíve csücske maradt.

“Saját maga tuningolta, szépítette, amolyan szerelemautó volt számára. Olyannyira, hogy rengeteg “sztárfotó” is készült róla, így nem volt nehéz válogatni a jobbnál jobb fotókból és összerakni egy kupacba, hogy a lábszárára szépen passzoljon.

A sorrendet úgy választottuk meg, hogy először felénk jön a kisautó… aztán távozik. A fekete-fehér kompozíciót kékes színvilágú vízfesték-hatással dobtam fel, ezek formája teljesen szabad kézzel történt, bőrfilccel előrajzolva. Egy teljes és egy fél alkalom során készült el teljesen, összesen cirka 5-6 óra alatt.”

 

 

Ha bármilyen kérdésük, észrevételük lenne tetoválásokkal kapcsolatban írjanak szerkesztőségünkbe a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címre és szakértőnk havi cikkeinek keretén belül legjobb tudása szerint válaszol rá.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.