Európa Játékok – A budaörsi játékosok kiestek a második fordulóban

Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Pergel Szandra is kikapott szombaton az egyes második fordulójában a minszki Európa Játékok asztalitenisz-versenyében, így egyikük sem jutott a legjobb 32 közé. Mindhármuknak ez volt az első mérkőzése a tornán.

 

 

A világranglistán 71. Pergel a belga Nathalie Marchettivel (157.) csapott össze délután, az első két szettben úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a rangsorban elfoglalt helyezések alapján várni lehetett. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány többször is “Szép volt, Szandi!” felkiáltással dicsérte tanítványát, nem alaptalanul.

A harmadik játszmában aztán a belga elkezdett jobban adogatni, pontosabban játszani, és a szerencse is mellé állt, így sikerült szépítenie. A folytatásban budaörsi játékos visszavette az irányítást, 3-1-re, valamint az ötödik felvonásban 5-2-re is vezetett, de végül innen sem tudta megnyerni az összecsapást. Az utolsó három játszma egyformán szoros küzdelmet hozott, a végén azonban mindig, s így a meccs utolsó labdamenete után is Marchetti örülhetett.

“Egyszerűen kiszervált és többször is szerencséje volt. A döntő szettben is kétszer, ez ilyenkor nagyon nem jön jól. De az igazság az, hogy rosszul is játszottam, őt azért illett volna megvernem” – nyilatkozott az MTI-nek a rendkívül csalódott Pergel Szandra.

A folytatásban Szudi Ádám (142.) az orosz Kirill Szkacskovval (52.) nézett farkasszemet, akiről előzetesen azt mondta, kaphatott volna nála nehezebb ellenfelet is. Az első két játszma ezzel együtt gyorsan a riválisé lett, s bár Szudinak a harmadikban sikerült szépítenie, később kiderült, ez csak fellángolás volt. Szkacskov bő fél óra alatt megnyerte a mérkőzést, így ő folytathatja a harmadik körben.

Este Ecseki Nándor (123.) próbált javítani a mérlegen, de ő sem járt sikerre, a horvát Andrej Gacina (76.) ellen semmi nem sikerült, és nagyon gyorsan kikapott 4-0-ra.

Így egyesben már csak egy magyar van versenyben: a hatodik helyen kiemelt Póta Georgina (30.) a harmadik fordulóban, a 32 között kezd vasárnap, ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Nagyezsda Bogdanova (96.) lesz.

A Szudi, Pergel vegyes párosra – ugyancsak vasárnap – Pavel Platonov és Bogdanova személyében hazai duó vár majd a negyeddöntőbe jutásért, míg a magyar női csapat (Póta, Pergel és Madarász Dóra) harmadik kiemeltként csütörtökön, a legjobb nyolc között kezd, s még ellenfélre vár.

A sportági versenyeket a minszki Olimpiai Tenisz Központban kialakított helyszínen rendezik.

 

 

asztalitenisz

 

 

    Eredmények:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Kirill Szkacskov (orosz)-Szudi Ádám 4-1 (9, 7, -8, 6, 7)
Andrej Gacina (horvát)-Ecseki Nándor 4-0 (3, 7, 9, 4)

 

női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Nathalie Marchetti (belga)-Pergel Szandra 4-3 (-6, -8, 4, -7, 9, 10, 9)

 

Asztaliteniszben a férfi és a női egyéni verseny dobogósai (3-3), illetve a női és a férfi csapatverseny, valamint a vegyes páros aranyérmesei kvótát szereznek a jövő nyári tokiói olimpiára.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.