A Bajnokok Ligájában indulhat a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2019. június 21. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya 2003-ban vívta ki először a nemzetközi kupákban az indulás jogát, melyekben attól kezdve évről évre részt vesz, ez a megszakítás nélküli részvételi sorozat nemzetközi vonatkozásban és több sportágat tekintve is ritkaságnak számít.

 

 

A 2019-2020-as versenyszezonra hosszas gondolkodás után, vállalva az előre látható és nem látható anyagi nehézségeket nevezett a szakosztály a csapat és a játékosok szakmai érdekeit előtérbe helyezve.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség összegezte a beérkezett nevezéseket a nemzetközi kupákra, és az SH-ITB Budaörsi 2i SC csapatát játékosai világranglista helyezése, valamint a csapat korábbi években elért nemzetközi eredményei alapján a legrangosabb kupába, a Bajnokok Ligájába sorolta.

Az ETTU elkészítette a sorsolást, csapatunk a „C” csoportba került a lengyel KTS Enea Siarka Tarnobzeg és a francia Metz TT együttesei társaságában. Mindkét ellenfelükkel kétszer mérkőzünk meg, egyszer hazai pályán egyszer pedig idegenben.

Szeptemberben a lengyel csapatot fogadjuk először Budaörsön, ők a Bajnokok Ligája címvédői, így számunkra különleges mérkőzés lesz, hiszen a budaörsi csapat, mint az ETTU Kupa aktuális bronzérmese mérheti össze erejét Európa jelenlegi legjobb női asztalitenisz csapatával.

A BSC számára rendkívül fontos, hogy a nemzetközi versenysport legmagasabb szintjén képviselhetik Budaörs városát, támogatóikat és szponzoraikat, valamint a nemzetközi kupában idén is egyetlen magyar női csapatként indulva a magyar asztalitenisz sportot is.

A hazai és nemzetközi céljaik eléréséhez sikerült egy rendkívül fiatal és tehetséges játékost igazolniuk Surján Szabina személyében. Az idén bajnoki ezüstérmesként és nemzetközi ETTU Kupa bronzérmesként záró SH-ITB Budaörsi 2i SC tagjai reményeik szerint továbbra is a szakosztályuknál maradnak.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy a budaörsi fiatalok számára kézzel fogható példaképeket nyújtson, ezzel is biztatva őket arra, hogy a rendszeres sportolást válasszák.

Továbbra is feladatuknak tekintik, hogy a nemzetközi szintű sporteseményeikre minél több budaörsi ellátogasson, emellett pedig mindent elkövetnek annak érdekében, hogy sportolóik sikereit és a budapesti világbajnokság népszerűségét is felhasználva további támogatókat, szponzorokat nyerjenek meg.

A hazai mérkőzések pontos kezdési időpontjai később válnak ismertté.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.