Bűnmegelőzési tábor budaörsi gyerekeknek az Önkormányzat támogatásával

(Budaörs, 2019. június 18. – Budaörsi Infó) 2019. június 17-én a Budaörsi Rendőrkapitányság elől indult útnak az a kis busz, amiben 15 hátrányos helyzetű budaörsi gyereknek nyílt lehetősége részt venni egy bűnmegelőzési ifjúsági táborban, amit a Rendőrkapitányság és a Budaörsi Önkormányzat szervezett.

 

A táborral kapcsolatban a Budaörsi Rendőrkapitányság személyi állománya egyeztetést folytatott a Budaörsi Prevenciós Munkacsoporttal, Budaörs Város Önkormányzatával és a Budaörsi Családsegítő Szolgálattal is, akik támogatásukról biztosították a rendőrséget a tábor lebonyolításához szükséges feltételek biztosításáról.

A táborban résztvevő 15 gyerek kiadásait a Budaörsi Önkormányzat és egy budaörsi sportáruház támogatta.

A fenti összeg teljes mértékben a Budaörsi Családsegítő Szolgálat által kiválasztott hátrányos helyzetű 5-8. évfolyamban tanuló diákok szállását, valamint háromszori étkezését fedezi.

A további költségeket a Prevenciós Munkacsoport tagjai felajánlásokkal biztosítja (gyerekek részére egységes pólók kerültek legyártásra, strand-, illetve kulturális belépők, irodaszer, a gyerekek napi gyümölcs és fagylalt ellátása.)

A tábor különös figyelmet fordít arra, hogy tájékoztassa a diákokat az erőszakos bűncselekményekkel szembeni megelőző magatartásformákról, a bűncselekmény létrejöttét elősegítő okokról, és arról, hogy hogyan előzhető meg, vagy kerülhető el az, hogy bűncselekmény áldozatai vagy elkövetői legyenek.

Kiemelt figyelmet fordítanak az Internet világának, az abban rejlő veszélyekre.

Megismertetik a táborozókkal a rendőrség munkáját a különböző szakterületeken keresztül, amit a bűn és baleset megelőzési programokkal színesítenek.

Bűnmegelőzési Ifjúsági Tábort a balatonszárszói Lepkeház üdülőben tartják és pénteken érkeznek vissza Budaörsre.

A tábor vezetője Jedzinák Ádám r. törm. a gyülekezőkor elmondta a gyerekeknek, hogy interaktív tanulásra és szórakozásra számíthatnak.

 

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (14)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (12)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (11)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (13)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (1)

 

Az egyen pólók átvétele után három csoportra osztották a diákokat és a Rendőrkapitányság udvarán Szigeti János, a budaörsi Rendőrkapitányság vezetője kívánt jó utat és hasznos kikapcsolódást a táborozóknak.

 

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (8)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (5)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (9)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (7)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (6)

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (3)

 

Kíváncsian várjuk az élménybeszámolókat! 

 

gyerektaborrendorseg_19_06_17 (2)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.