Cápatámadás miatt amputálni kellett egy 17 éves lány lábát Észak-Karolinában

Cápatámadás miatt térd felett amputálni kellett egy 17 éves lány lábát Észak-Karolinában: a tinédzser édesapjának köszönhetően szabadult ki a ragadozó fogai közül, miután a férfi ütlegelni kezdte az állat fejét.

 

Az eset vasárnap délben történt egy Atlantic Beachhez közeli strandon. A helyi hatóságok közlése szerint a New Bernből származó Paige Winter “súlyos sérüléseket” szenvedett, köztük “mély vágásokat a lábán, a medencéjén és a kezén”.

A tinédzsert helikopterrel szállították egy greenville-i kórházba, ahol ellátták a sebeit. Az intézmény közlése szerint Paige jól van.

A lány nagyanyja, Janet Winter vasárnap este azt írta a Facebookon, hogy az unokája épp a műtőben van, “térd fellett amputálni fogják az egyik lábát és néhány ujját is elveszíti”. Hozzátette, hála Istennek, hogy a fia ott volt és addig ütötte a cápát, míg az elengedte a lányt.

A kórház munkatársai szerint a sérüléseire ellenére Paige továbbra is “elkötelezett védelmezője a tengereknek és élőviláguknak” és azt kéri az emberektől, hogy tiszteljék és óvják a cápákat.

Egy helyi illetékes szerint a cápatámadás idején zavaros volt a víz és azóta senkit sem engedtek vissza a tengerbe azon a partszakaszon. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy milyen cápa támadta meg a lányt, egyelőre várnak a szakértők és a tengerbiológusok eredményeire.

A hatóságok annyit elmondtak, hogy ilyen eset “meglehetősen ritkán” történik a környéken. Egy helyi televízióadó szerint tavaly egy 14 éves szörföst harapott meg egy cápa Atlantic Beachen. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.