A Szakály Mátyás pedagógus díj díjazottjai 2019-ben

(Budaörs, 2019. május 30. – Budaörsi Infó) Ünnepi ülést tartott 2019. május 30-án Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11 órai kezdettel, amelynek keretében Wittinghoff Tamás polgármester átadta az idei Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmeket és a posztumusz Díszpolgári okleveleket. 

 

 

Az ünnepi műsor keretén belül fellépett a Csicsergők gyermekkar.

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (6)

 

 

A Csicsergők a Herman Ottó Általános Iskola és a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjaiból áll és a Néked zeng ez a dal című éneket adták elő. Az ünnepség zárásként pedig John Lennon Imagine című dalát énekelték.

Felkészítő tanárnőjük Krausz Judit. Az éneklésben segítő Hermanos tanárok: Bartók Enikő, Földesné Kulcsár Andrea, Keksz Ernőné, Krausz Judit és Takács Annamária.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (5)

 

Az éneket követően Gombos Dániel, a Herman Ottó Általános Iskola 8.c osztályos tanulója gitáron adta elő a Detroit: Become Human videójáték nyitó intróját.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (7)

 

 

Ezt követően előbb a Szakály Mátyás emlékérmeket adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei díjazottaknak, majd a posztumusz díszpolgári okleveleket.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (9)

 

 

Szakály Mátyás Pedagógus díjat kapott 2019-ben Csányi Anna.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30csanyianna

 

 

Csányi Anna általános iskolai tanító, mentor tanár. 1990 és 2006 között a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola tanára. 2006 óta a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola nevelőtestületének aktív tagja, az alsó tagozatos munkaközösség vezetője.

Pedagógusként a hivatástudat, elkötelezettség, a gyermekek és a szakma szeretete jellemzi. Munkájában kitartó, változatos tanítási módszereivel folyamatosan fenntartja a kisdiákok érdeklődését.

Tanulmányi versenyekre eredményesen készíti fel tanulóit, de a lemaradók felzárkóztatását is épp oly türelemmel és gondossággal végzi. A városi tanulmányi verseny szervezésével elismerést vívott ki pedagógustársainál és a város vezetésénél is.

Hosszú évek óta sikeresen segíti pályakezdő kollégái, illetve a főiskolai hallgatók pedagógiai munkáját.

Aktívan kapcsolódik be a budaörsi plébánia életébe, 2015 óta a plébánia képviselő testületének tagja.

A Kőhegyen megrendezett Passióban tanítványaival együtt statiszta szerepet vállal, ezzel is erősítve a budaörsi hagyományokat. A hit- és magánélete példaértékű minden kolléga és család számára.

A fenti indokok alapján a Képviselő-testület Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet adományoz számára.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (23)

 

 

Szakály Mátyás Pedagógus díjat kapott 2019-ben Turcsik Viktor.

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (12)

 

 

Turcsik Viktor 2003-tól a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója.

2000-től matematikát tanít az intézményben, kommunikációs igazgató-helyettesként segíti az iskola munkáját és minőségügyi feladatokat is ellát. Szakmailag elkötelezetten, lelkiismeretesen vezeti az iskolát. Folyamatosan képezte és képzi magát, 2014-ben Mesterpedagógus minősítést szerzett.

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30_turcsikviktor

 

Vezetése alatt az általános Iskola egyedülálló rugalmassággal alkalmazkodott a folyamatosan változó társadalmi igényekhez, de a közel négy évtized alatt kialakult hagyományokat megtartotta.

Kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az iskola tanulói örömteli légkörben, személyiségük pozitív elemeinek kiaknázásával készüljenek a felnőtté válásra. A diákok kiemelkedő eredményeket érnek a tanulmányi versenyeken.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (21)

 

 

Vezetése és irányítása alatt a pedagógusok kiteljesedett szakmai munkát tudnak végezni az iskolában. Az intézmény kollektívája összetartó, munkájukat magas színvonalon végzik.

Rendszeresen együttműködik önkormányzatunkkal, minden ügyben a közös megoldásokat keresi. Kiemelten jó kapcsolatot ápol a társintézményekkel és a városi szakemberekkel.

Kiemelt céljai: a szakmai színvonal megőrzése és fejlesztése, az intézmény modernizálása, megújítása, a kor igényeihez való közelítése.

Pedagógusi pályafutása, a Herman Ottó Általános Iskola érdekében végzett kiemelkedő vezetői tevékenysége miatt a Képviselő-testület Szakály Mátyás Díjat adományoz részére.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (11)

 

 

 

A díjról bővebben:

 

SZAKÁLY MÁTYÁS PEDAGÓGUS DÍJ

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység megbecsüléseként alapította Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet 1993-ban.

 

Az Emlékérem adományozható

a) életművéért annak a pedagógusnak, aki Budaörs Városáért kiemelkedő tevékenységet végzett,

b) annak a pedagógusnak, aki

– folyamatosan magas színvonalon folytat nevelő-oktató munkát és az óvoda, iskola sajátos arculatának egyik meghatározó egyénisége,

– munkájával óvodájának, iskolájának, Budaörs Városnak elismerést szerzett;

– példamutató magatartást tanúsít a közösségi és a magánéletben;

– legalább 10 évet budaörsi nevelési-oktatási intézményben pedagógusként nevelt, tanított, oktatott.

Az Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg. Minden díjazott egy karórát is kap.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (2)

 

 

Gratulálunk a díjazottaknak! 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.