A Budaörs Díszpolgára cím kitüntetettjei 2019-ben

(Budaörs, 2019. május 30. – Budaörsi Infó) Ünnepi ülést tartott 2019. május 30-án Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11 órai kezdettel, amelynek keretében Wittinghoff Tamás polgármester átadta az idei Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmeket és a posztumusz Díszpolgári okleveleket. 

 

 

Az ünnepi műsor keretén belül fellépett a Csicsergők gyermekkar.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (6)

 

A Csicsergők a Herman Ottó Általános Iskola és a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjaiból áll és a Néked zeng ez a dal című éneket adták elő. Az ünnepség zárásként pedig John Lennon Imagine című dalát énekelték.

Felkészítő tanárnőjük Krausz Judit. Az éneklésben segítő Hermanos tanárok: Bartók Enikő, Földesné Kulcsár Andrea, Keksz Ernőné, Krausz Judit és Takács Annamária.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (5)

 

Az éneket követően Gombos Dániel, a Herman Ottó Általános Iskola 8.c osztályos tanulója gitáron adta elő a Detroit: Become Human videójáték a nyitó intróját.

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (7)

 

Ezt követően előbb a Szakály Mátyás emlékérmeket adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei díjazottaknak, majd a posztumusz díszpolgári okleveleket.

 

 

 

 

2019-ben posztumusz Díszpolgár címet kapott néhai Bató Géza tanító (a díjat átvette fia, dr. Bató András).

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (13)

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (18)

batogezadiszpolgar

 

2019-ben posztumusz Díszpolgár címet kapott a néhai dr. Sík Zoltán plébános (a díjat átvette: Varga János plébános és Michelberger Mátyás az egyházközség világi elnöke).

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (14)

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (17)

sikzoltandiszpolgar

 

A DÍSZPOLGÁRI CÍM

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város fejlődése, Budaörs Város lakossága szebb és jobb életének megteremtése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére, a város hírneve öregbítésének érdekében kifejtett tevékenységért Budaörs Város Díszpolgára Címet alapított 1991-ben.

 

Díszpolgári Cím adományozható annak a személyek, aki:

a) Budaörs Város fejlődéséért kiemelkedően tevékenykedett. Társadalmi, gazdasági, tudományos és művészeti területen maradandó alkotásokkal különösképpen segítette a város jó hírnevét.

b) kimagasló munkásságával hozzájárult Budaörs fejlődéséhez, tekintélyének növeléséhez.

c) életművével hazánk és más népek társadalmi, gazdasági, szellemi művelődését, a nemzetközi békét, a kultúrát, az emberiség egyetemes érdekeit tiszteletre méltóan szolgálta.

 

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (8)

 

A Díszpolgári Címmel, posztumusz adományozás esetén díszoklevél jár. Az oklevelet az adományozott élő örököse vagy egyházi személy esetében, egyházának képviselője veszi át.

 

unnepitestuleti_diszpolgar_szakalymatyas19_05_30 (16)

 

 

Gratulálunk a díjazottaknak! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.