Nyitott szertárkapuk – Közel 130 látogató volt a budaörsi tűzoltóságon

(Budaörs, 2019. május 26. – Budaörsi Infó) Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapukkal várták az érdeklődőket a tűzoltószertárak országszerte szombaton.  Közel 130 látogató járt a budaörsi tűzoltóságon.

 

 

A gyereknapi hétvégén az ország valamennyi hivatásos tűzoltósága, katasztrófavédelmi őrse, több mint kétszáz önkéntes egyesület és félszáznál több önkormányzati tűzoltóság várta a látogatókat.

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület május 25-én, szombaton délelőtt tíz és délután négy között fogadta a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhettek a tűzoltók életébe. Emellett a budaörsi tűzoltók délután Kamaraerdő napján is kiálltak egy tűzoltóautóval.

 

 

nyitottkapuk2

 

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét.

A nyílt napon a kicsik és nagyok közelről megnézhették a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket és be is ülhettek azokba, megvizsgálhatták a különleges felszereléseket, – kipróbálhatták a feszítő-vágó berendezést és magasnyomású oltóberendezéssel locsolhattak – lecsúszhattak a rúdon, felpróbálhatták a védősisakot, bejárhatták a laktanyát, valamint betekintést nyertek a budaörsi önkéntes tűzoltók életébe.

 

 

nyitottkapuk

 

A helyi lánglovagok másodjára csatlakoztak az eseményhez és most is töretlen siker övezte a rendezvényt, közel 130 kíváncsi érdeklődő látogatott el a Dózsa György utcai laktanyába.

 

 

nyitottkapuk3

 

 

(Budaörsi Infó/ÖTE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.