A Magyar Honvédség parancsnoka a hétvégi budaörsi haditechnikai bemutatóról

(Budaörs, 2019. május 24. – Budaörsi Infó) – Nem titkolt cél, hogy a honvédség még inkább közeledjen a társadalomhoz, különösen a fiatal generációhoz – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az MTI-nek.

 

    Korom Ferenc altábornagy közölte: ebből a szempontból a múlt hét végén Budaörsön tartott haditechnikai bemutató elérte célját.

 

repulonap190518 (13)

 

Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, a hétvégén – becslések alapján – csaknem hetvenezren látogattak ki a budaörsi repülőtérre – tette hozzá.

Egyértelmű sikernek számítottak a dinamikus bemutatók – mondta, ezért a programon kicsit alakítottak is, hogy délután is láthasson katonai bemutatót a közönség.

 

repulosnap

 

haditechnikai_bemutato_honvedseg_budaors3_2019_majus19

 

Korom Ferenc hangsúlyozta, hogy a katonáknak is hasznos volt a budaörsi bemutató, mivel megismertek más alakulatokat is, erősödött bennük az összetartozás és a bajtársiasság.

A katonákat büszkeséggel töltötte el, hogy a társadalom ennyire kíváncsi rájuk és a munkájukra. “Érezhették, hogy fontos feladatot látnak el az ország védelmében, és ezt a társadalom értékeli is” – mondta a parancsnok.

 

repulonap190518 (7)

 

A kilátogatók megnézhették a Magyar Honvédség új technikai eszközeit, amellyel a hadsereg elérheti azt a célt, hogy a “a régió egyik legütőképesebb haderejévé váljon” – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott: “Rég nem volt olyan korszerű Magyar Honvédség, amelyet építünk”. Hozzátette, meg kell felelni azoknak a kihívásoknak, amelyek a 21. századi biztonsági környezetet jellemzik.

 

repulonap190518 (12)

 

Korom Ferenc kitért arra is, hogy 2019. januárban a Honvédelmi Minisztériumból kiválva önállósodott, átalakult és újjászerveződött a Magyar Honvédség vezetési rendszere, megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, biztosítva azt a fejlődést, amely képessé teszi a Magyar Honvédséget arra, hogy “a kor biztonsági kihívásainak megfelelő módon haderővé, így az önálló állam garanciájának egyik pillérévé váljon”.

 

repulonap190518 (11)

 

Kiemelte: szeretnék kimozdítani a sereget abból a zárt világból, amelyben 2004 – a sorkatonaság felfüggesztése – óta van.

Ezért gondolták, hogy a budaörsi haditechnikai bemutatón “markánsabban” demonstrálhatják a társadalom egészének, honnan indultak, hol tartanak most és mit tartogat a jövő – mondta Korom Ferenc.

 

haditechnikai_bemutato_honvedseg_budaors2_2019_majus19

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.